roomlybox

Reggeli lustizás és a mézes tormás csukafilé

Végre, mindkét foga áttört! Talán vége az éjjeli bagolykodásnak, és visszatérünk a megszokott, sokak által irigyelt “este lefekszünk, reggel felkelünk” szokáshoz. Ma már csak egyszer kelt fel, a szemét ki sem nyitva szívta a vizet az esti tejpépre hajnali egykor. Ez már haladás. Aztán reggel hatkor kipattant a szeme, és megkezdte a bababamamapapababa -t. Tudtam, hogy nincs menekvés, vége az álomnak… Miután benyomta a reggeli tápot, menetrendszerűen odabújt hozzám, kis kezét átdugta a nyakam alatt, a másikkal átölelt, elhelyezkedett, és aludtunk tovább egészen fél kilencig. De jó volt! 
Ebből az következett, hogy az ebédet nagyon gyorsra kellett tervezni. Elő a listát, lássuk, ki lesz a mai nyertes: csukafilé…. hmmm…. 
Mézes-tormás csukafilé
Miután kiolvadt, a halat besóztam, és állni hagytam 15-20 percet. Addig elkészítettem a fűszeres pácot: méz, reszelt ecetes torma, petrezselyemzöld, zúzott fokhagyma, leheletnyi balzsamecet.
A nagy tálban, szokásos módon kézzel mancsolva jól beleforgattam a halat a pácba.
Egy jénaiba olívaolajat csurgattam, ráfektettem a halat, ráöntöttem a tálban maradt pácot – egy csepp sem veszhet kárba! Rá a tető,és mehet a sütőbe 200 fokon. Fél óra múlva levettem a tetejét, és még 10 percig sütöttem.
Kb. 40 perc múlva sültkrumplival, és a sütésnél megmaradt lével meglocsolva tálalhatjuk.
Babának is jutott a halból, egy kis főtt sóskával és krumplival összeturmixolva.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!