roomlybox

Egy alig alvós éjszaka és a sörben párolt tárkonyos vadmalacgerinc

Pedig reménykedtem, hogy a foga miatt volt a gyakori éjszakai felkelés. Tévedtem. A ma éjjel rácáfolt a naiv feltevésemre. Azt hiszem, hosszabbak voltak az ébrenlétek, mint az alvások. És ezt még tarkítottuk folyamatos ivással, aztán hajnali háromkor egy evéssel, és végül fél öttől hatig tartó ordítással, amikor már semmi nem volt jó. A kezemben egyszerűen nem maradt meg, csúszott, vonaglott, mint egy nagy harcsa, aki menekülni próbál vissza az éltető elemébe. Az ágyon csak forgott, hasról hanyatt és vissza. Néha, amikor néhány percet sikerült oldalra fordítanom, és a hátát simogattam, elcsendesedett, és mikor azt gondolhattam, hogy elpilledt, csak erőt gyűjtött a következő menethez.
Aztán egyszercsak, mintegy varázsütésre abbamaradt a sírás, néhány hüppögés árulkodott még a megelőző harctéri hangulatról… és elaludt. Átöleltem, és abban a pillanatban én is elaludtam. Fél nyolckor arra ébredtem valahonnan mély álmomból, hogy a Királyfim ébresztget: a cumiját próbálta a számba tömködni, és közben hatalmas kék szemei csodálkozva néztek, hogy miért nem sikerül.
Mosolyogva ébredtem 🙂
A rövidre szabott délelőttön egy finom, porhanyós malacgerinc került az asztalra:

Sörben párolt tárkonyos vadmalacgerinc
A vadmalac gerincet megtűzdeltem fekete olajbogyóval. Besóztam, borsoztam, bekentem mustárral, majd megszórtam tárkonnyal, és beleraktam egy kizsírozott jénaiba. Dobáltam mellé néhány hasábra vágott répát és zöldséget, és nyakon öntöttem kb. két deci barna sörrel. Két karika citromot fektettem a húsra, csak az íze kedvéért. Rá a jénai tetejét, és már ment is a sütőbe, szép lassan, 160-170 fokon sülni.
Amikor megpuhult, kivettem a répát, zöldséget, és egy kis lével összeturmixoltam. Kapott némi tejszínt, egy kis citromlevet, csipetnyi cukrot, még egy kis tárkonyt ízesítésnek, és összeforraltam. Krumplikrokettel és a mártással tálaltam.
A babamenza répa, zöldség, krumpli vadmalac husival turmixolva. Nagyon ízlett neki, de mostanában kevesebbet eszik, mint eddig. Lehet a foga miatt… vagy eddig evett többet az átlagtól.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!