roomlybox

A felfújható medence és a citromos csukafilé

A gyereknap, mondhatom, hogy remekbe szabott lett. Volt három dédi, két nagymama, két nagypapa, keresztszülők és uncsitesó, lufi és bográcsozás. Az időre sem volt panasz, hétágra sütött a Nap. Az egyetlen gond a vaddisznóval volt, mert nem, és nem akart megpuhulni. Aztán délután négyre sikerült asztalhoz ültetni a családot, vagyis két asztalhoz, mert egynél nem fértünk el.
Másnap iziben kipróbáltuk a medencét. A 60 centi átmérő tökéletes méretnek bizonyult. Ha elhűl benne a víz, gyorsan kirakom a napra, és egy fél óra múlva 35 fokos a pancsolda. A Fiam imádja, két lábbal lubickol benne, úszik az egész terasz, és persze én is kapok a hűsítő permetből.
Így aztán jellemzően kint töltjük a délelőttöket, ami azt eredményezi, hogy egyre kevesebb idő alatt kell megoldani az ebédet. Az egyik nap ezt követtem el a csukafilével:
Citromos csukafilé tormás szószban párolva

A jénaiba csurgattam egy kis olajat, belefektettem a megsózott csukafilét. Rátettem 4-5 vékony karika citromot. Egy lábasban – nem hivatalos – besamellt készítettem (liszt, olívaolaj, tej), majd ízesítettem sóval, borssal, nyomtam bele egy jó adag majonézes tormát, néhány cseppnyi citromlevet, és ráborítottam a halra. Ment a sütőbe 180 fokon, amíg a széle kezdett pirulni, és a teteje is kapott egy kis színt.
Nagyon egyszerű, de isteni finom fogás. Rizzsel tálaltam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!