roomlybox

Csak ölben és a tejszínes gombaleves vöröslencsével.

Vannak olyan napok, amikor  – fogjuk rá az időjárásra – semmi nem jó. Ilyen ez a mai is. Csak ölben jó, de ott aztán elmúlik minden panasz, szertefoszlik a mélabú és a nyüszi-nyüszi. Anya ölében viháncolunk, belekukucskálunk a lábasba, és meglessük, mit eszik majd ebédre. Mutogatunk a polcra, hogy szeretnénk a kancsót magunknál tudni, aztán meg az ajtóra. Mikor kilépek vele a teraszra, majd kiesik a kezemből, olyan hévvel nyúl a magasba, és mutat a kéményre: mmbb… Akkor sétálunk egy kört az udvaron, megnézzük a mmbb-t, vagyis a galambot, és a gólyát is. Közben a gomba, amit még sikerült abban a félórában odatenni, amikor reggeli után eljátszott egyedül a szobájában, csendesen fortyog a saját levében.
A gomba, ami egyébként sima, mezei vagyis kerti csiperke, egészen pontosan piaci, szóval termesztett, fehér és aprószemű, tehát a gomba levesnek készül:
Tejszínes gombaleves vöröslencsével

A gombát, miután megtisztítottam, negyedelve beledobáltam egy lábasba. Kapott maga mellé egy aprócska, fél fej vöröshagymát, és egy szeletke zellert, majd felöntöttem vízzel. Sóval, borssal fűszereztem. Amikor puhára főtt, összeturmixoltam hagymástól, zellerestől. Kapott egy fél doboz tejszínt, egy csurrantásnyi citromlevet, és egy marék vörös lencsét, aminek egyébként 10-15 perc főzési idő kell maximum! A végén apróra vágott petrezselyemzölddel fokoztam az élményt.

Babának ma külön főztem, mert gombát azt még nem ehet, de a répa, zeller, krumpli, hagyma csirkemellel, petrezselyemmel fűszerezve nagyon bejött. Az egyetlen hiba az volt, hogy olyan álmos lett, hogy elaludt az etetőszékben két falat között.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!