roomlybox

Elindulás és a paradicsomos szürkemarha

Minden anyuka alig várja, hogy a kúszó-mászó apróság megtegye az első, részeges lépéseket. Nálunk a kúszás volt a jellemző közlekedési mód, mikor aztán két héttel ezelőtt felbátorodott, és térdre húzta magát. Innentől mászni kezdett. Majd egy hétre rá, már a járást próbálgatta. Összeakadt lábacskák, fiókhoz odacsípett ujjacskák, fenékre huppanás, és ehhez hasonló momentumok jellemezték az elmúlt hetet. 
De elkezdődött! 
Jelentem, önállóan átsétál egyik szobából a másikba. A küszöb jelet némi akadályt, ott kapaszkodást igényel a manőver, de a győztes mosoly minden megpróbáltatást feledtet…
Innentől még kevesebb időm lesz az ebédfőzésre. Azt hiszem, el kell gondolkodjak az előző esti főzés gyakorlatán, és majd melegítem az ebédet.
Paradicsomos szürkemarha szelet pennével

A paradicsomszósz leggyorsabb módja  a konzerv darabolt változat. Szerintem ugyanolyan finom, mintha a frissel kínlódnék, csak sokkal gyorsabb eljutni a héjtalanított, felkockázott állapothoz, lévén csak ki kell nyitni a dobozt. 
Szóval egy doboz ilyen paradicsom mehet bele a jénaiba, rá néhány szem felszeletelt csiperke, só, cukor, bazsalikom. Ott a jénaiban egy kicsit összekeverem. 
A húsokat lisztbe forgatom, és gyorsan elősütöm egy serpenyőben. Nagy lángon, pirosra.
Ezután ráfektetem a paradicsomra a sózott, borsozott hússzeleteket, megszórom durvára vágott fokhagymával és egy jó marék felaprított petrezselyemzölddel. Fóliát kap, és mehet a sütőbe. Penne tésztával tálalva…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!