roomlybox

Csak játszunk és a májpástétom krumpliágyon

Eddig dicsekedtem vele, hogy milyen jól elvan a Legény egyedül a kis birodalmában, akár egy órát is. Így is volt. Ám amióta nyakába vette a birtokot, azóta nincs maradása: kézenfogva járjuk a lakás minden zegét-zugát. Aztán a kert zegét-zugát is, mivel akár esik, akár fúj, Ő kifelé kívánkozik. Amikor pedig nem tudunk leülni a plédre a ház árnyékában, akkor kéz a kézben rójuk a köröket a hintától a kapuig, megnézve gólyát, fecskét, megtaposva kutyát, békát, gilisztát. Olykor megnézzük a rozsdafarkú fészket, amiből immáron a harmadik fészekalja is kirepült, de az ornitológus-palánta hősiesen mutogat, és olyankor fel kell emelni, hogy belekukucskálhasson.
Jó időben kavicsokat pakolunk a bicikli utánfutójába, mert nagyfiúk lévén mi már nem ülünk ilyen járgányra, ezt már csak tologatásra és kavics tárolásra használjuk.
Az időm ebből kifolyólag igen szűkre szabott volt ma is. Egy vaddisznó májjal kezdtem szemezni a fagyasztóban, amiből aztán májpástétom kerekedett:
Vaddisznómáj-pástétom hagymás krumpliágyon

A májat – ami persze lehet sertésmáj is – nagyobb darabokra vágtam, és egy kis fej vöröshagyma valamint egy gerezd fokhagyma társaságában bedobtam a robotgépbe. Pépesítés után hozzáadtam egy áztatott, kinyomkodott zsemlét, egy tojást, sót, borsot, petrezselyemzöldet és majoránnát, és annyi kukoricapelyhet (lehet zsemlemorzsa is), hogy ne legyen nagyon folyós. Sütőpapírral kibélelt formába öntöttem a masszát, és 170 fokon készre sütöttem.
Amikor már nem ragadt a fogpiszkálóra, a tetejére halmoztam a közben elkészített sűrű krumplipürét, amibe vajat, tejfölt, kevés tejet és egy pici fej, kockázott, aranyszínre sütött hagymát kevertem.
Visszatettem a sütőbe, és légkeverés mellett addig sütöttem, amíg a krumpli szép arany színt nem kapott.
Egy tányérra borítottam, így a krumpli került alulra, és a sütőpapírt is le lehetett húzni.
(Bár sok ráragadt, lehet meg kellene zsírozni a papírt, mielőtt beleteszem a masszát… majd legközelebb.)
A kis Ornitológus is tömte befelé, bár neki igyekeztem kevesebb májat és több krumplit adni, a székrekedés elkerülése végett.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!