roomlybox

Stílusos megoldás: világoskékben

Kis költségvetés és sok kreatív ötlet.

Nézd meg ezt a konyhát! A tiedből is ki lehetne hozni ilyesmit?

konyha1

Kerstin  szűk, ablaktalan kis konyháját alakította át Megan, aki beleszeretett a világoskék falakba és bútorokba. Inspirációként egy koppenhágai bútoripari cég konyhabútor fotóit használta, mert Kerstinnek már régóta ez volt az álma: tökéletes az egyensúly a klasszikus és a modern stílus között.

konyha2

A szín: 

A szürkés kék árnyalat kifinomult eleganciát sugall.

Üvegajtós szekrények:

Egy könyvtárra emlékeztetnek.

Padló:

A finom halszálkaminta telitalálat, és merőben eltér a mostanában divatos sötét padlóktól.

Világítás:

Igazán nagyvárosi, és teljesen elüt a többi stílustól. De ez így nagyon karakteres lett.

 

A konyha felújítását úgy próbálták megoldani, hogy semmiféle bontással ne járjon. Ez sikerült, nézd meg hogyan:

1 lépés: falak

 

konyha3

A konyhában a sötét fal tovább szűkítette a teret. Szükség volt egy kis glettelésre, hogy az egyenetlenségeket eltüntessék. Azután a falakat világoskékre festették. (Ehhez hasonló árnyalatot érhetsz el a Dulux Holiday Blues festékkel)

konyha4

Ahhoz, hogy kihasználják a szűk kis teret, Magen egy kis konzolasztalt tett a fal mellé, amin Kerstin elkészítheti a reggeli kávéját. Az asztalka remek tárolóhelynek bizonyult. Fölé a falra egy fehérre festett polcot is tettek, ami helyet ad a tányéroknak.

konyha5

2. lépés: a szekrények

konyha6

 

A régi szekrénynek fakó sárga színű, egyhangú ajtajai voltak. Mivel az eredeti elképzelés az volt, hogy üvegajtók legyenek, ki kellett venni a betéteket és üvegre cserélni.

A szekrényeket ugyanolyan kékre festették. Még a szekrény belsejét is. A kép magárt beszél, olyan, mintha egy teljesen új szekrény lenne.

 

 

konyha7

A szekrényeken lecserélték a régi fogantyúkat polírozott, sárgaréz fogantyúkra. A mosogató előtt lévő két álfiók hosszú fogókat kapott, így kényelmesen elfér rajta a konyharuha.

konyha8

 

3. lépés: a padló

A padlón régi linóleum volt, de felszedni nem akarták, mert nem szerettek volna nagy felfordulást csinálni. Ezért a parketta nem jöhetett szóba, viszont egy remek alternatívát találtak, a parafát. Puha és meleg, és csak le kellett ragasztani. Egyszerű késsel méretre vágható.

konyha13

4. lépés: a világítás konyha10

Az eredetileg süllyesztett spotoknak hideg fénye volt.  Ez nagyon lehangoló tud lenni. Megan ehelyett egyszerű Edison-lápát akasztott a mennyezetre. A lámpa meleg fénye bevilágítja az egész konyhát, és szépen visszatükröződik a szekrények üvegén.

 

 

konyha11

Bónusz térnövelés ötlet:

A mosogató mögötti falra egy nagy tükröt ragasztottak, így visszaveri a fényt, és megnagyobbítja a teret. És legalább nem az üres falat kell nézni mosogatás közben.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!