roomlybox

Egy leszbikus pár színes otthona

Erica és Donna 4 évvel ezelőtt költöztek ebbe a kétszobás napfényes lakásba. Adott volt a nagy belmagasság, a hatalmas ablakok, és a modern városi környezet. Kezdetben mindketten az ipari és a rusztikus dekorációkat részesítették előnyben, de aztán amikor kissé túlköltekeztek, és még mindig nem olyan volt, amilyennek szerették volna, úgy döntöttek, szükségük van tervezői segítségre.

 

 

Megkérték Katherine-t, hogy legyen a segítségükre az átalakításban. Először a hálószoba volt a középpontban, mert Donna és Erica azt akarták, hogy kényelmes és romantikus legyen. Szükségük volt tanácsokra a hosszúkás alapterületű szoba kialakításában, hogy praktikus, személyes és vidám legyen egyszerre.

Katherine-nek nagyon sok kreatív ötlete volt. A lakás egyes területeit úgy alakította át, ahogy nekünk eszünkbe sem jutott volna, ha ő meg nem mutatja.

 Katherine arra törekedett, hogy egy nyugodt helyet hozzon létre, ahová visszavonulhatnak. Az inspirációkkal a kezükben közösen indultak bevásárló körútra, hogy a kopott iskolaépület-stílust elegánsabb, letisztult hangulatra cseréljék. Katherine javaslatása választották a azúrkék festéket, amivel a falat emelték ki. A hasonló színű szőnyeggel méginkább meghosszabbították a teret. A kék fal azonnali vizuális hatásként emeli ki az ágy melletti falon lévő festmény szépségét.

A szürke tűzött ágyvég geometriai mélységet ad a szobának. A szuper-funkcionális lámpa egyrészt képmegvilágítóként, másrészt olvasólámpaként szolgál. A Marilyn Monroe-kép Erica kedvenc darabja, ezért ennek kiegészítésére kapott helyet a szobában a piros párna.

Egy üdítően megnyugtató teret akartam létrehozni. A megoldást a különböző árnyalatú kék és zöld színek – a tenger színei – adták meg a térnek.

A nyitott nappaliban a legfontosabb feladat a “sokba került hiba” kijavítása volt, ami nagyon frusztrálta Erica-t és Donna-t. A pirosra festett ablakbelsőket és ajtókat ragyogóan fehérre festették. A másik feladat az ablakmélyedésekben összegyűlt holmik elpakolása volt, hogy a tér szellős maradhasson. Katherine kiválasztott egy központi falat, amit sárgára festett, így adva karaktert a nagy térnek. A loft hangulat érzékeltetésére megtartották a bronz lámpákat.

Erica és Donna kicserélték a fa étkezőszékeket dizájn műanyag székekre. A szép étkező asztalnak csak a lábai cserélték ki, hogy továbbra is a friss, tiszta vonalak érvényesüljenek. A Milo Baughman dohányzóasztal egyszerű és áttekinthető.

A bejáraton belépve a látogatók pillantása egyből a türkizkékre festett falra esik, ami a sárga és a fehér mellett egy üdítő színfolt a szobában. Ezen kívül összekapcsolja a hálószobával, így teremtve meg a vizuális egységet a lakásban.

Erica és Donna felújították a konyhaszekrényt is.  Az eredeti cseresznyefa bútort halványkékre festették, ami tökéletes kiegészítője a lakás színeinek. A konyha mögött még ey kis tolajtós szekrényt is kialakítottak, hogy el tudják rejteni szem elől a nem használt dolgokat.

Ez volt a legnagyobb befektetés a felújítás során.

forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Linyah says:

  Miért ne lehetne megemlíteni, hogy leszbikus a pár? Szerintem így a cím is sugallja, hogy az otthonuk is egy kicsit “más” lesz, mint a megszokott.
  Egyébként nekem van, ahol a before kép jobban tetszik, mint az after, bár azok sem rosszak.

 2. Alibanya says:

  Azt kérded:
  Szerintetek is felháborító a cím?

  Felháborító? Lehet annyira nem, de nem helyénvaló az biztos. Valahogy hatásvadász, de nem pozitív értelemben. Még jó hogy nem fokoztad: Meleg pár hűvös otthona, vagy ilyesmi. Kihívó címet szerettél volna? Biszex férfi fekete fehér lakása…:D
  Tedd azt, de ne erre épüljön.

 3. Fruzsina says:

  Mivel az általánosan elterjedt és legelfogadottabb szexuális beállítottság a heteroszexuális, szerintem teljesen belefér hogy az ettől eltérőre felhívjuk a figyelmet. Itt mindenki inspirációt keres, és ha pont egy meleg pár keresi ezt, mondjuk két hölgy, akkor így talán könnyebben rá is talál. Kíváncsi lennék hogy a felháborodott kommentelő szexualitásában melyik oldalhoz tartozik…
  Én abszolút liberális vagyok ebben a témában, és én is felkaptam a fejem a címre, de felháborodást, hát azt nem váltott ki belőlem. Szerintem a leszbikus szó használata helyénvaló.
  Nem akarom túlbonyolítani a témát, de ha az lenne a címben, hogy Egy kínai vagy afroamerikai pár otthona, akkor meg rasszizmusról lenne szó??
  Kriszti, nem veled van baj. És a gyerekre vonatkozó utalás valóban elég bántó.

 4. Thén Noémi Viktória says:

  Engem egyáltalán nem háborít fel a cím. Jó írhattad volna, hogy Kata és Erika hálója…. ugyanaz… szerintem abszolút vállalható ez a cím. Ennek a kommentelőnek valószínű magával van baja s valahol le kell vezetnie dühét. Sajnos ez ma ép Te voltál. :)Belőle ezt hozta ki, belőlem mást. Nem vagyunk egyformák. Köszönd meg észrevételét s ennyi… Ő a hibát keresi, mi a szépséget… nem látja , amit mi látunk… ez az Ő szegénysége…ez a mis “másságunk” 🙂 s vállaljuk 🙂

 5. Kedves Lola!
  A cikk címe azért ez, mert egy leszbikus pár otthonáról szól, és a médiában ez nagyobb figyelmet kap. Valld be, Te is ezért olvastad és kommentelted ezt a bejegyzést, mert felkapad a fejed a címre. Lehet, ha az lett volna a címe, hogy Karakteres színek a lakásban, meg se nyitottad volna.

  Igazad van, nem láttam még olyan cikket, aminek az lett volna a címe, hogy heteroszexuális pár otthona. De még heteroszexuális felvonulást sem láttam, ahol táblákkal hirdetik a saját szexuális hovatartozásukat.

  Köszönöm, hogy diagnosztizáltad milyen vagyok és mit gondolok. Igazán körültekintően utána néztél az én szexuális beállítottságomnak. Ennek nagyon örülök. Hogy igazad van vagy sem, ezen gondolkodj tovább…

  … és a gyereknevelés. Örülök, hogy nevelhetem a gyermekemet. De ha teszemazt ez nem így lenne, és esetleg elvesztettem volna a gyermekemet… szerinted az utolsó mondatod empatikus lenne – mindenféle szexuális beállítottságtól függetlenül?

  ui.: Egyébként a szexuális beállítottság magánügy. A hetero és a homo egyaránt. Aki elfogadja magát, az nem bánt másokat. A hetero és a homo sem. Ugye?

 6. Lola Montez says:

  Hallod, ez nagyon GÁZ. A XXI. században tényleg azzal jellemezik emberek karaktereit, hogy mi a szexuális beállítottságuk..? Mert ha leszbikus akkor “érdekes” meg “excentrikus”..??
  És ezt a cikk CÍMÉBEN??

  Mikor volt valaha az címben, hogy “HETEROSZEXUÁLIS pár otthona”..?

  Látens homofób vagy, mert ha neked teljesen elfogadott és indifferens lenne a homokosság, nem emelted volna ki címben mint valami extraságot.

  Remélem gyereket nem nevelsz.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!