roomlybox

Konyha átalakítás mesterfokon

Egy konyha átalakítása nem kis feladat. Legfőképpen anyagilag nem az. Ha egyszer belevágsz, nincs megállás. Ez nem olyan, amit fél úton abba lehet hagyni, mert a konyhát használni kell. Olyan állapotba kell hoznod, hogy főzni tudj, hogy a családod le tudjon ülni az asztalhoz ebédelni és ne kelljen a kanapén ülve vagy állva megenni a vacsorát.

Viszont időigényes feladat. Vannak olyan megoldások, amit egy hétvége alatt is meg tudsz csinálni, – mint pl. ebben a cikkben – de azért minden felújítás, átalakítás gondos tervezést igényel. Ha jól összeválogatod a színeket és az anyagokat, akkor már csak egy jó elrendezés kell, és akár az eredeti bútorok felhasználásával is fantasztikus eredményre juthatsz.

Ennél a konyhánál kicsit több történt, mint a konyhabútor átfestése. Persze már önmagában ez is szembetűnő, de a sárgásbarna falakhoz nem igazán illett volna a fehér bútor. Ebben az esetben nemcsak a konyha esett át nagygenerálon, hanem az egész lakás felújításra került. Viszont jól látszik, hogy a padlóburkolat végigfut az egész házon, így teremtve meg a harmóniát és az összhangot a nappali és a konyha között.

Mint láthatod, megváltozott a lakás teljes színvilága. A konyhapult fekete színe megjelenik a beltéri ajtókon, és a függönyön, valamint a székeken is.

A konyhabútor felső sarokeleme az eredeti zárt helyett nyitott lett, és a fehér egyhangúságát feldobják – a padló színével harmonizáló – fonott kosarakkal. Így már a padló vöröses árnyalatának is van párja, és máris nem lóg ki a sorból.

Érdekesség, hogy az eredeti konyhabútoron egy vékony fedlap volt. Sok helyen szokás a konyha vagy szobabútor tetejére pakolni, így kihasználva a teret. Ez jó dolog, a helykihasználás szempontjából, viszont kevésbé előnyös a rend-érzet nézőpontjából. Ezt elkerülendő praktikus megoldás egy kicsit megnövelni a bútor tetején lévő fedlapot, és egy stukkóval elrejteni az oda pakolt dolgokat.

A holkerbe szintén került egy gipszkarton takarás. Ez dekoratív és a színátmenetet is jól lehet vele érzékeltetni. Nem utolsó sorban ápol és eltakar, ha kell.

forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!