roomlybox

Falbavájt ötletek a fürdőszobában

Ha egyszer fürdőszobát újítasz fel, pláne, ha panelben, a legnagyobb problémád azzal lesz, hogy nem tudod a megfelelő helyre vésni a csöveket, csaptelepeket, lefolyókat. Egyrészt azért, mert mindennek megvan a rendszerbe foglalt helye, nem pakolhatod ide-oda, másrészt pedig a betonba vésni nem egy leányálom.

Mit tehetsz ebben a helyzetben? 

Két lehetőséged van, alapanyagot tekintve.

1. YTONG   Pve

Ami nem más, mint pórusbeton. Ez egy könnyen megmunkálható, vágható, tartós és nagy teherbírású anyag, ami nem mellesleg nagyon jó tűzálló képességű. Fő alkotóelemei a homok, a cement, a mész és a víz, tele levegőbuborékokkal, vagyis használata során nem szabadulnak fel semmilyen mérgező gázok, amit belélegeznél. (hurrá! 🙂 )

Ára nagyjából (válaszfal tégla esetén, ami 60x20x10 cm)  3.500 Ft/ nm

 

2. WEDI   wedi-lemez

A Wedi lemez extrudált polysztirol habból készül, aminek mindkét oldalát speciális, műgyanta habarcsba ágyazott üvegszövettel vonnak be. Kiváló hőszigetelő, vízálló és nagy teherbírású építőanyag, ami a legkülönbözőbb szerkezeti formák kialakítását teszi lehetővé. Kimondottan vizes helyiségekbe fejlesztették ki. Használatához nem kell tartóváz, és bármilyen íves formát is kialakíthatunk belőle.

Ára nagyjából (40 mm-es tábla esetén, ami 250 x 60 cm) 9.500 Ft/nm

 

Ötletek

Néhány inspiráció, hogy milyen helyeket alakíthatsz ki a fürdőszobádban, ha egy előtétfalat kell kialakítanod ahhoz, hogy elhelyezd vagy máshová tedd a csaptelepet vagy a csöveket. Ne ijedj meg attól, hogy elveszel 5-10 cm-t a helyiségből, mert remek tárolóhelyeket alakíthatsz ki, ha előre gondolkodsz és tervezel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!