roomlybox

Inspiráció: Fekete-szürke-arany egy nőies lakásban

A fekete és a szürke színt általában a férfias enteriőrökkel azonosítjuk. De az arany színű és nőies kiegészítők egészen más hatást kölcsönöznek az egész lakásnak. Szeretném felhívni a figyelmedet a lakástextilek jelentőségére, amivel minden, a lakásban előforduló színhez hozzáadhatjuk a párját, így máris összhangot tudunk teremteni a bútorok, a képek és a textilek között.

Előszoba

Az ajtó nélküli tér mindig nagyobbnak tűnik és jobban ki is használható, mert nem kell helyet hagynod az ajtónak. Ebben a cseppnyi előszobában azt láthatod, hogy egy boltívvel oldották meg a nappaliba vezető utat, viszont a kis lerakó asztalkát a tükörrel arra használták, hogy ne lehessen közvetlenül belépni a mögötte lévő szobába. (Ami egyébként a hálószoba)

A fekete képkeretek kiegészítő lakástextilje a szőnyeg.  A fehér falak és szintén fehér bútor tágítja a kicsi, folyosószerű előszobát. A tükör óarany színű kerete jól illik a csodaszép tölgypadlóhoz.

 

Nappali

A nappalit uraló szürke kanapé fekete lábakkal kapcsolódik a fekete képkeretekhez, csakúgy, mint a dolgozósaroknál lévő szék. Az arany színű kisasztal kilógni látszik a sorból, de ha jól megnézed, akkor észreveheted, hogy a kanapén lévő arany színű párducmintás és pöttyös párna tökéletes kiegészítői. Ezen kívül a falon két arany szín keretbe foglalt kép, és a kanapé melletti kis asztlaka is az összhang megteremtésén fáradozik.

 

Ahhoz, hogy a bézs-barna csíkos szőnyeg is megtalálja a párját, a képek paszpartuján kell keresnünk a megoldást. Ezen kívül a párnák és az állólámpa textilbúrája is a bézses-barnás vonalat követik. Ezek a színek azért fontosak, mert lágyítják a fekete-fehér karakteres ellentétét. (A kutyák csak véletlenül illenek ebbe a színvilágba.)

 

 

 

Ha megfigyeled, a kanapéval szemben nem találod meg a tévét. A helyén rengeteg kép, emlék és egy nagy tükör sorakoznak a bárkocsi társaságában. A színek – az arany és a fekete – itt is kiegészítik egymást a sok-sok apróságon.

 

Dolgozó sarok

A dolgozó sarok szintén bézs-fehér dominanciával tartja fenn a világos enteriőr hangulatát, de a széken, a dossziékon és persze a monitoron megjelenik a fekete is.  A falon lévő tábla inkább emlékek és pillanatok tárhelye, mint jegyzeteké, és persze a színek itt is fontos szerepet játszanak a harmonikus összkép elérése céljából.

 

 

Arany kiegészítők, a teljes összhangért.

 

 

Étkező

Az étkezőt a nappalitól szintén egy boltíves átjáró választja el. Így bár a tér nyitott, mégis maradt olyan fal, amire pakolhatnak. Az étkezőben a fehér szín dominál, amit a székek világos barna színe tör meg. Párjaként a karnisrúd kapcsolódik hozzá, amin karikák és csipeszek nélkül, bújtatva fut a függöny.

 

Arany (na jó, majdnem… de a réz is hasonló színű) és fekete kiegészítők az étkezőben is megjelennek.

 

Háló

Egy nőies és világos hálószoba a nappaliból nyílik, a bejárati folyosón lévő ajtó mögött. Az ajtó nem került megszüntetésre, lévén ez egy bérelt lakás, viszont használaton kívül lett helyezve azáltal, hogy minkét oldalát egy-egy kis lerakó asztalka birtokolja. Két ajtó közötti beugróban kapott helyet  a pipereasztalka. Régen ez egy gardrób szekrény volt, de így kitűnően szolgálja a házigazda igényeit.

Természetesen az arany mellett a fekete szín itt is dominál a kiegészítőkben, viszont még egy szín, a rózsaszín is megjelenik, női szerepének hangsúlyozásaként.

 

 

 

A hálóban a zöld szín is helyet kapott. Amint látod, a fejtámlában lévő kék szín párjaként egy könyv lopózott az éjjeli szekrényre, bár lehet, hogy csak a fotózás kedvéért.

 

Fürdőszoba

A nappali mögé bújik a fürdőszoba, ami keskeny és hosszú, fekete-fehérben.

képek forrása

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!