roomlybox

Tetőtéri fürdőszoba felújítása – családi program egy hosszú hétvégére

A tetőtér, mint nehezen kezelhető és berendezhető helyiség amúgy is a problémás helyek listájának elején szerepel. Hogy itt egy fürdőszobát kell berendezni, az még hab a tortán.

A fürdőszoba kialakítása szerintem a konyha mellett a legnehezebb feladat. Kicsi helyen kell nagy dolgokat véghezvinni. Minden cm számít, hogy tökéletesen ki tudd használni a rendelkezésedre álló teret.  Gondold csak magad elé a saját fürdőszobádat, mennyi kérdés merül fel benned hirtelen:

kád vagy zuhanykabin?

elöltöltős vagy felültöltős mosógép?

bent legyen a wc vagy külön?

zuhanyfüggöny vagy kabin?

kölönálló, beépített vagy ráépített mosdó?

… és még sorolhatnám, hogy mi mindent kell eldöntened a legjobb kialakítás érdekében.

Ha nem itt kell elhelyezned a mosógépet – ami elég ritka kis hazánkban, mert valamiért szívesebben veszünk el helyet a fürdőből, mint a konyhából – akkor szerencsés helyzetben vagy. Sokkal tágabb marad a fürdőd.  Ha még a wc is külön helyiségben van, akkor pláne. Kész wellnesshelyiséged van, hiszen csak a fürdésre és a pihenésre kell koncentrálnod a kialakításkor.

Na de akkor nézzük, mi a helyzet ennél a tetőtéri fürdőnél, ahol a tulajdonosoknak elegük lett régi zöld csempéből, és úgy döntöttek, hogy egy hosszú hétvége alatt rendbevágják  ezt a helyiséget.

 

 

tetőtéri fürdő

Miután mindent leszereltek a fürdőben, az első feladat a régi pvc padló cseréje volt. Ez egy fontos kérdés volt a számukra, és egy karakteres, méhsejt formájú mozaikcsempe mellett döntöttek.

tetőtéri fürdő2

Ezután letakarták, hogy nehogy nagyon festékes legyen.

tetőtéri fürdő3

Alapozás után a falakat világos szürkére festették, hogy harmonizáljon a padló színével.

tetőtéri fürdő4

Először a lábléc került a helyére, azután feltették a lambéria deszkákat. A sok sarok miatt ez a feladat egy kicsit hosszadalmas volt, és nem úgy haladtak, ahogyan eltervezték.

tetőtéri fürdő5

A lambériát fehér víztaszító festékkel kenték le, ami a fürdőszobában ugyanolyan jól megállja a helyét, mint a kültérben.

tetőtéri fürdő6

Miután befejezték a festést, a fürdő új életre kelt.

tetőtéri fürdő7

tetőtéri fürdő8

képek forrása

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!