roomlybox

Vintage konyha volt-nincs*** Micsoda átalakulás!

Amikor kialakítjuk a konyhánkat, – ami a mondás szerint a ház lelke – általában hosszútávra tervezünk. Mostanság elég nagy divat a vintage stílus. Ám ebben a lakásban nem mondanám, hogy hú de szép lett. Meg nem is annyira vintage… csak annak akar látszani, de itt-ott sántít ez a stílusmeghatározás.

Szóval vintage. Vagy olyasmi. A lényeg, hogy mennie kell, mert ez a zöldes árnyalat egy kicsikét régies. Ja. Vintage. De kellett már valami új szín és hangulat. Egy kis fehér, mert most az legalább annyira divat, mint a vintage.  És persze néhány szembeszökő, kellemes szín… mint az én nagy kedvencem, a türkiz. És a szürke.

 

konyha1

Hát ez a rózsaszín csillár! Na azért ez mégsem egészen vintage. Olyan shabby chic. Na mindegyis, mert mennie kell. A helyébe egész egyszerűen a loftos hangulatú lámpabura kerül fel a mennyezetre. Ami olyan…ipari. De ez is menő mostanság.

konyha2

Szóval akkor  nézzük, mi változott a felújítás során:

Nem nagy ez a konyha, ezért a sötét színekkel óvatosan kellett bánni. Csak alulra került szürke. Ez a matt antracit szürke annyira szép. Ugye? Minden más fehér lett. A fal, a bútor, a mennyezet. Azért mennyivel könnyedebb, mint az antikolt zöld bútor.

Félre ne érts! Imádom az antikolt bútorokat, de a vintage csak néhány bútor erejéig merészkedhetne be az otthonomba. Inkább csak amolyan kiegészítés gyanánt. Na de egy biztos: a padló gyönyörű, szerencsére ahhoz nem is nyált senki.

Tehát fehér. A fehér fali csempe nem a szívem csücske. Oké, ez valamiért oly sok ember lelkivilágához közel áll… az enyémhez nem. A vintage páraelszívó továbbra is vintage akar maradni. Nem sikerült neki kivetkőznie magából, festés ide vagy oda. Kicsit kontrasztos a modernné avanzsált bútor előlapokkal és a szép fa munkapulttal.

konyha3

 

Ezek a tengerifű kosarak színben a padlóhoz hasonlítanak, annak a színét akarják visszahozni a harmónia kedvéért. Sikerült nekik.

konyha4

 

Ez a két szék… tetszik 🙂

konyha5

 

Na és itt jönnek a színek. A türkiz-szürke mintás függöny. Imádom. (P. Kaufmann dizájn egyébként) És kiegészítésként a türkiz tálak, üvegek, egyebek.

konyha6

Az étkező. Ezek a számok, nekem nem jönnek be. Valahogy túl sok. Értem én, hogy ez is divat most. De talán ha kicsit kevesebb lenne belőle, akkor jobban tetszene. Gyanítom ez az asztal is más színben kezdte pályafutását, de a fehér festék jót tett neki. Ha már másikat nem akartak venni.

Viszont a szőnyegre nincs mentség. Azzal nem vagyok kibékülve. A stíluskeveredésnek is vannak határai. Ez azon már túl van.

konyha7

 

Szóval összességében? Jobb mint volt. Sokkal. A színek kimondottan szépek.  De kíváncsian várom a következő fejezetét ennek a konyhának… mert gyanítom lesz még folytatása.

konyha8képek forrása

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!