roomlybox

A 20-as évek luxusa: art deco lámpák bűvöletében

Ez a stílus legalább annyira szélsőséges, mint az előző heti kedvencünk, a vintage és a shabby chic. Bár ugyanaz a korszak, vagyis a 20-as és 30-as évek, mégis a társadalom másik rétegének lakberendezését határozta meg. Ez azonban igazi stílusirányzat, ami Franciaországból indult el – mint oly sok minden a stílusvilágban.

A shabby chic-kel ellentétben itt az egyenes, de nem szögletes vonalak és geometrikus elemek kapnak főszerepet. A pasztell árnyalatok helyett az élénk színek és éles kontrasztok, a természetes anyagok helyett a króm és a fényes műanyagok, a kézzel, aprólékosan megmunkált tárgyak helyett pedig a tömegtermelés kerülnek előtérbe.

Mégis, ez a stílus a felső tízezer életére volt a legnagyobb hatással, és főként luxus életérzést fejezhetjük ki vele. A tárgyak funkcionálisak, szecessziós sallangok nélküli egyszerű vonalvezetésűek, de nem szögletesek. A bútorok sarka legömbölyített, de kontrasztos.  Az anyaghasználatra jellemző a bőr, a gyapjú, a kristály, a bársony, a selyem. Minden csillogó és fényes. Gazdagon redőzött textíliák, vastag szőnyegek elengedhetetlenek.  A színek hangsúlyosak, kontrasztosak, de nem hivalkodóak, fémes – arany, ezüst, – kiegészítőkkel.

Na, és akkor milyen az art deco? Egyszóval elegáns. Elengedhetetlen a fekete vagy kávébarna fa és a krémszínű, meleg bézs textíliák kontrasztja.  És ha igazán art deco-s lakást akarunk, akkor be kell szereznünk néhány klasszikus kiegészítőt, mint például egy komód, egy lámpa vagy egy karosszék.

Lámpák

lámpa1

 

lámpa2

 

lámpa3

 

lámpa4

 

lámpa5

 

lámpa6

 

lámpa7

 

lámpa8

 

lámpa9

 

lámpa10

 

lámpa11

 

lámpa12

 

lámpa13

 

lámpa14

 

lámpa15

 

lámpa16

 

lámpa17

 

lámpa18

 

forrás

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!