roomlybox

Így dekorálj art deco stílusban

Szép-szép az art deco luxus harmóniája, de hogyan valósítható meg mindez normál, hétköznapi körülmények között? Hát, ez jó kérdés. Nem mindig van arra keretünk – na jó, legtöbbünknek nincs arra kerete – hogy egy-egy szépséges lámpára vagy képkeretre százezreket adjon ki. Pedig a luxust meg kell fizetni. Az eredetit mindenképpen.

De hogyan lehet mégis art deco-s otthonod? Erre kerestem néhány, szerintem egész könnyen megvalósítható megoldást. Ssóval akkor dekorra fel!

1.) Minták

Ahhoz, hogy igazán artdekós legyen a szobád, a megfelelő mintát kell alkalmaznod. A mértani motívumok mellett a kicsit egyiptomi hangulatú vonalak is megjelennek. Figyelj rá, hogy ne az összeset akard egyszerre!

 

minták

 

stencil2

 

minta minta2

 

2. ) Lámpadekor

Egy világos textil ernyőt textilfestő filccel dekorálhatsz a Neked tetsző mintára. Olyan mintát válassz, amit több helyen is meg tudsz ismételni a szobában, például  a falon,  egy képen, a bútoron, stb. Fontos, hogy ne legyen nagy az összevisszaság csak azért, mert mindent mértani formákkal dekorálsz. A kevesebb több elvet mindenképpen tartsd szem előtt!

 

0a5e5be4d7aa4fd04133133741bf608e

 

lámpabúra

 

 3. Képek és üvegek

Ha igazi figyelemfelkeltő dekorációt szeretnél, akkor helyezz el hatalmas, art deco motívummal díszített képet a falon. Vagy üvegfestékkel dekoráld ki a lakásban lévő ajtók üvegbetéteit.

 

kép

 

 

kép2

 

 

üvegminták

4.) Bútorok

Ha nagyon belejöttél az art deco-s minták rajzolásába, akkor bevetheted a tudományodat a bútorokon is. Fekete alapozás, fehér, arany, esetleg sötétzöld minták. Vagy használj fémes festéket. Vagy csak polírozd fel a bútoraidat. Néhány példa inspiráció gyanánt:

 

komód

 

szék

 

paraván

 

asztal

 

tükör

forrás

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!