roomlybox

Faház fehérben, mohatetővel: rusztikus hangulat 50 m2-en

Az oregoni ház tervezője és tulajdonosa Jessica Helgerson, aki családjával együtt él ebben a nem mindennapi otthonban. A ház még 1940-ben épült, egy akkori hajógyári munkás család számára Vanport Village-ben. Azután egy árvíz magával sodorta, és Sauve Island-en ért partot, ahol libatelep vált belőle. 

A mostani tulajdonos 2008-ban vásárolta meg. A felújítás során meghagyta a tetőt beborító moharéteget, amivel különleges hangulatot teremtett a családi ház számára.

vidéki

 

vidéki2

 

A szigetelt falakat fehér deszkák borítják, megtartva így a ház pajta-jellegét. A keményfa padló világos tölgy színű. A tágas beltérben fekete vasrudak merevítik a nyeregtetőt, így biztosítottak elég helyet a kellemes családi pihenéshez és a közös főzésekhez-étkezésekhez.

A nappaliban hatalmas kanapék a vendégek fekvőhelyéül is szolgálnak. Az itt található térelváláasztó könyvespolcok mögött gardróbszekrény bújik meg, fölötte pedig egy létrán megközelíthető kis zug bújik meg.

vidéki3

 

vidéki7

 

A konyhában egy fából készült étkezőasztal körül gyűlhet össze a család, ahol a rusztikus hangulatot a lelógó lámpák és a fekete kandalló is fokozzák. A fehér étkezőszekrény és a ropogós fehér falak határozott kontrasztot alkotnak a kiegészítőkkel.

 

vidéki5

 

vidéki1

 

Az alacsony parapetmagasságú hőszigetelő ablakok rengeteg fényt engednek be a lakásba. A gyerekszobában emeletes ágy kapott helyet, mellette pedig kihúzható gardróbszekrény rejti a ruhákat.

vidéki4

 

A fürdőszobában egy csodaszép keményfa lábakon álló fürdőkád dominál. 

vidéki6

 

vidéki8

 

 forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!