roomlybox

Tetőtéri álomkuckó 20 m2-en

Nem mindig van lehetőség arra, hogy az ember egy teljes lakást megvegyen. Van, amikor csak egy kicsi lyuk, egy tetőtéri darabka jut osztályrészül. És ebből kell kihozni a lehető legtöbbet. Ehhez viszont szükségünk van egy jó építészre, mint amilyen az ukrán Denis Svirid, aki nemcsak a szerkezeti problémákra talált megoldást, hanem a belső teret is csodaszépen megoldotta.

Ebben a 2,7 x 8,5 m nagyságú térben találhatunk két fürdőszobát, konyhát, nappalit és egy hálórészt. De még egy dolgozósaroknak is jutott hely. A lényeg precíz és előrelátó tervezés és a letisztult anyaghasználat.

Tetszik?

A földszinti rajzon láthatod, hogy a kicsi fürdőszobában – ami eredetileg is ezen a helyen volt – egy mosógép is elfért. A bejárat a konyhába nyílik, itt az ajtó mellett egy kis tároló van a kabátoknak. A lépcső által közrefogott kis helyen bújik meg a dolgozósarok, amit egy tükrös ajtóval lehet elrejteni.

 

faház6

Az emeleten egy tágas gardróbba rejthetők a ruhák. Itt fent is van egy tágas fürdőszoba zuhanyzóval, és egy hatalmas kétszemélyes ágy.

faház7

 

A földszinti rész:

 faház8

 

faház9

 

faház10

 

faház11

 

faház12

 

Az emeleti rész:

faház1

 

faház2

 

faház3

 

faház4

 

faház5

forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kriszti, a szobaszépítő says: (előzmény @tamaramami)

  Teljesen igazad van, szintenként közel 20 m2 a terület. A könyvek a lépcsőről elérhetők.

 2. tamaramami says:

  Csak két megjegyzés:
  1: nem 20 négyzetméter, hanem durván 40, hiszen a második szint nem csak “gondolatkísérlet” Tehát a figyelem felkeltő cím nem a valóságot takarja 🙁

  2: Én személy szerint nem szeretem az üvegfalú fürdőszobát. Az ott történő dolgok csak rám tartoznak:)

  Egyébként nagyon szép és ötletes megoldások vannak a lakásban. Bár nem tudom, hogy hová rejtették a létrát, aminek segítségével a könyvek elérhetők.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!