roomlybox

Egy rossz terv: ugye a Te lakásod nem ilyen?

Amikor kis lakás berendezése a feladat, akkor a legfontosabb – a funkciók kialakításán túl – a megfelelő tárolóhely létrehozása. Mindenkinek vannak olyan lakásfelszerelési tárgyai, amiket el kell rejteni, mert nem minden nap használ: porszívó, tisztítószerek, sínadrág, kabátok, ágynemű, stb.

Általában jó példákat hozok, de ez most egy rossz példa. Ebben a lakásban nemhogy ezeknek a ritkán használt dolgoknak nem jut hely, de még az olyan tárgyakat sem tudom, hogy hol tartanak, amiknek nap, mint nap a kezünk alatt kellene lenni. Mire gondolok?

Nézd csak meg alaposan ezt a képet!

Mi hiányzik ebből a lakásból?

Én találtam pár dolgot, nézzük sorban.

A konyha: 

Itt mindössze egyetlen alsószekrény van. Fogalmam sincs, hogy miért nem terveztek be felsőszekrényt, ami pedig simán elfért volna, hiszen ott egy üres fal teljesen kihasználatlanul. A hűtő mellé be lehet menni, ha mosogatni akarsz, de a mosogató alatt mindössze pár tisztítószer és a kuka fér el. A mellette lévő egyetlen szekrényben kizártnak tartom, hogy akár egyetlen embernek elegendő pohár, bögre, tányér, edény, tál, evőeszköz, konyhai gép és lábasok, serpenyők is elférjenek.

A fürdőszoba:

Itt sem rózsás a helyzet tárolóhelyeket illetően. Konkrétan egyetlen egy polc vagy szekrény sincs, ami azt jelenti, hogy nem tudod hová tenni a felmosót, a mosószereket, de még a parfümöt,  a folyékony szappant, a sminket, vagy akár a szennyest.

A nappali:

Leszámítva, hogy nincs kanapé, ahová leülhetnél, egyetlen tárolóhely van a fal melletti szekrénykében. Itt lehet, hogy elfér némi ruha, szépen összehajtogatva. De nem hiszem, hogy valakinek annyi ruhája van, ami a pulóvertől a fürdőruháig elfér egy ekkora szekrényben. 

A háló:

Itt az ágyon kívül egy éjjeliszekrény van. Az ágy lehet ágyneműtartós, ahová az épp nem használt ágyneműt, és néhány nagyobb dolgot, mint egy bőröndöt, vagy egy ruhaszárítót elhelyezhet. 

Az előszoba:

Na itt találjuk az egyetlen gardróbszekrényt, amibe el kell rejtenünk a kabátokat, a cipőket, a csizmákat, a szoknyákat, nadrágokat, a porszívót, a karácsonyfatalpat és még ki tudja mit.

 

Szóval ez egy rossz példa a kis lakás kihasználására. Sőt ez egy rossz terv, mert életszerűtlen a kialakítása. 

Te mit csinálnál másképp ebben a lakásban?

 

 forrás

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!