roomlybox

Dekoratív falburkolatok tapéta helyett

A múltkor a konyhai falburkolatokat néztük végig, ahol fontos szempont volt, hogy valamennyire a víznek és a hőnek ellenálljon az anyag. A szobában vagy a bútorokon alkalmazható anyagok esetében azonban nincs ilyen kitétel, ezért ott még szélesebb körből válogathatunk. Mármint az alapanyagokat vagy a technológiát tekintve. 

Mert ugye mi a legelterjedtebb faldekoráció? A dekorációs festés, mint pl. a csíkok, pöttyök és egyéb sablonok, amikből ma már egész szép számmal válogathatunk, és a tapéta, ami lehet dekor vagy fotótapéta.

De ezeken kívül is van élet, mégpedig egyre bővülő, hiszen hol van már a téglamintás tapéta és a lakkozott lambéria felejthetetlen párosa a 80-as évekből? 

 Fa burkolatok

A fa felhasználásakor egyből a lambériára gondolunk. De vannak ám itt is érdekességek, ami túlmutat a hagyományos lambériázáson. Ilyen a 3D falpanel, amikor a különböző elemek kiemelkednek a térből, és különleges hatást hoznak létre. A Wallure falpanelek Magyarországon készülnek. Kétféle kivitelből választhatunk: gyalult és hasított, és kétféle fából: tölgy és dió. Szerintem gyönyörű.

fabol-keszult-fa-3d-falpanel-wallure-gyalult-dio-natur

www.anrodiszlec.hu

 

Bőr burkolatok

A bőr vagy műbőr felületek mindig a luxus érzetét keltik az enteriőrben. Használhatjuk teljes falak borítására, vagy ágyvégek, háttámlák kiemelésére, esetleg fiók előlapnak vagy előszobafalnak is. A bőr panelek ötféle méretben és 400 színben kaphatóak, tehát rengeteg lehetőséget rejtenek a tökéletes összhang megteremtésére.

bőr

www.kerma.hu

 

Cukornád burkolatok

Ezek a 3 dimenziós falpanelek a cukornád kipréselés után fennmaradó rostos részéből készülnek. Vagyis 100%-ban újrahasznosított nyersanyagból készülnek, és persze komposztálható és biológiailag lebomló végterméket alkotnak.

Jelenleg 20 féle mintával kapható. Felrakás után tetszőlegesen színezhető.

panel

www.mywallart.hu

 

Tégla hatású panelek

Ez a gyengém, hát persze, hogy nem hagyhatom ki. A tégla, főleg a bontott változata számomra a romantikus és meleg otthon elengedhetetlen része. Nyilván van, akinek nem az. De ez a polisztirol lap kialakítását tekintve teljesen élethűen utánozza a valódi téglát. Igazi rusztikus vagy loft hangulatot alakíthatsz ki vele az otthonodban.

tégla burkolat

www.manu.hu

 

 Struktúrlemezek

Ezeket a dekorációs paneleket fel kell ragasztani a por és zsírmentes felületre. Teheted falra, bútorra egyaránt. Még vizes helyiségbe is, bár a közvetlen vízzel való érintkezést kerülni kell. Viszont tűzveszélyes, ezért a konyhai felhasználását a gáztűzhely mögött kerülni kell. Rengeteg felületi struktúrával és mintával kapható.

forest falpanel

www.foresteu.com

Ha tetszett, oszd meg mással is:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Webáruház Falpanel says:

    Örülünk a cikknek, köszönjük!
    Kerma Design


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!