roomlybox

Nappali-felújítás 5.000 Ft-ból

Persze ha hozzájutsz a raklapokhoz ingyen. De azért ha szétnézel, sok helyen kidobálják  a már nem használatos raklapokat. És lehet, hogy nem mind tökéletes, de azért össze tudsz szedni egy falra valót.

Ha kevesebbet sikerül, akkor ne a nappalit, hanem a wc-t újítsd fel vele. 🙂

A lényeg, hogy a raklapdeszkákat szabadítsd meg a szögektől, festékmaradványoktól, és minden egyébtől, ami nem rá való, és nem szívesen tennéd a nappalidba. Ez nem kis munka, és biztosan szükséged lesz egy erős férfiemberre is, ha nem akarsz napokat eltölteni a deszkák lefeszegetésével. Mert ezek bizony jó strapabíróra vannak megcsinálva. Ehhez a projekthez 8 db raklapra volt szükség.

Azután csiszold le őket, hogy szálkamentesek legyenek. Ha nem szeretnéd natúr színben használni, akkor jöhet egy kis lazúr, amivel beitatod a deszkákat. Ezt felviheted egy ronggyal is, bár egy kicsit foltos lesz így a fa, de ez csak rusztikusabbá teszi a megjelenését.

Jöhet a villanyszerelés, amit bízz szakemberre! Meg kell keresni a vezetékeket, aljzatokat kell beépíteni, és a tévé konzoljának a helyét is most kell meghatározni, és felszerelni. 

Mivel ebben az esetben a fal egyik végén nincs határoló fal, szükség volt rá, hogy valamilyen módon lezárják a szélét. Ezért mindkét oldalra egy-egy függőeleges deszka is került, így egy keretet adtak a munkának. 

És néhány tipp, a szép eredményhez:

  • kezdd a fal tetején a deszkák felrakását, mert később ez lesz szem előtt, nem az alja.
  • a padlón helyezd először egymás mellé a felkerülő darabokat, hogy pontosan illeszkednek-e.
  • egy sorba mindig egyforma szélességű deszkákat válassz.
  • fogadd el, hogy nem lesz tökéletesen egyenes az alja, mert ezek nem méretre vágott darabok.

Készítenél egy ilyet?

raklap1

 

raklap2

 

raklap3

 

raklap4

 

raklap5

 

raklap6

 

raklap7

 

raklap8

forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!