roomlybox

Facebook és a tejszínes nudli

 Ma megint magányosan ittam meg a kávémat. A ház csendes, mert az én kis Hercegem nincs itthon. Nyári szünet van.

Pontosabban tombol a nyár, viharfelhők gyűlnek. Nem csak az égen, a lelkemben is. Na de ez más téma. 

Kávézás közben jutottam arra a megállapításra, miközben a telefonomon pörgettem az elmúlt napok eseményeit, hogy a facebook-közösség a magányos emberek éppenpont lelkiállapotát tükrözi. Közléskényszer, ami a lelkiszinglik ismertetőjele. 

Megtudtam, hogy kinek az ismerőse halt meg éppen autóbalesetben, hol randalíroztak a menekültek, hogyan kell zippzárból karkötőt készíteni és hogy az állatmenhelynek szeptember 10-ig ki kell fizetnie a számlákat. Jelzem, nekem is. Csak nem rendezek gyűjtést. Pedig jótékonykodom egyéb állatfajtákkal. De sajnos – mint ahogy sok lelkiszinglinek még rajtam kívül – nem fizeti ki más… még csak 100 Ft adomány sem érkezik 1000 ismerős vagy ismeretlen embertől, hogy “nesze, most ennyivel hozzájárultam a családi kasszához”. Pedig jól jönne, bevallom 🙂 

Sokaknak. Egyszer majd ezt látjuk minden hónapban…. ma én adtam, holnap te adsz. Na persze… mégha ilyen egyszerű lenne. Na de a lényeg, hogy a facebook a lelkiszinglik gyűjtőhelye. Akinek van kivel megbeszélni a gondokat, megosztani élményeket, az megteszi. Nem a közösségnek, hanem a Társának. 

Ha Neked van, használd. És légy büszke magadra! Mert értékes vagy valakinek annyira, hogy veled töltse az idejét, és ne az ismeretlen közösséggel.

 

******

Tejszínes csirkemell nudlival, sütőben sütve.

Hozzávalók:

csirkemell csíkokra vágva

olívaolaj

só, chili, bazsalikom, balzsamecet

tejszín (vagy tej egy csipet cukorral)

nudli (ugyanaz, mint amit a szilvásgombóchoz használsz, csak a morzsa nélkül.)

mozzarella

 

A csirkemell csíkokat olívaolajon megpirítom, hozzáadom a sót, chilit, csíkokra vágott friss bazsalikomot, átforgatom, és egy evőkanálnyi balzsamecettel meglocsolom. Ha friss volt a csirkemell, akkor egy löttyintésnyi víz is mehet rá, ha fagyasztott volt, akkor enged magától ennyit. 

Kb. 10-15 perc után ráöntöm a tejszínt és még 5-10 percig fortyogtatom. 

A nudlit sós vízben kifőzöm, leszűröm és egy jénaiba öntöm. Ráteszem a tejszínes húst, összeforgatom, és mozzarella karikákkal beborítom. Mehet a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Nem kell, hogy piruljon, csak elolvadjon.

Mikor kiveszem a sütőből, meglocsolom olívaolajjal, és már tálalhatom is.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!