roomlybox

Én, a Kobra és a Kukoricapelyhes csirkemell

Ma egész nap szakadt az eső Debrecenben. Délelőtt  még elállt egy-egy órára, de délután kiadta  mérgét. Én pedig rájöttem, hogy milyen jó, ha az embernek kis autója van, mert a felújítás miatt karcsúra szalagozott sávban is könnyedén elférek, míg mások nem mernek a bójákkal határolt bombatámadás sújtotta aszfaltcsík közelében haladni. 

Szóval összebarátkoztunk Kobrával, az én kis toyotámmal, pedig először nem éreztem, hogy összetartoznánk. Mert elég jók a megérzéseim, mondhatni boszorkányosak, de mikor ott álltunk egymással szemben, nem éreztem a kötődést…

Már egy hónapja együtt utazunk, és leszámítva pár sebességváltási engedetlenséget, mondhatom, hogy barátok lettünk. A Kobra meg én. Ja, és ma kacsintós lett, mert kiégett az egyik lámpája… és hogy cserél izzót egy nő? Szól valakinek, hogy cserélje ki…

Ezért ma gyorsat főztem vacsira. Na jó. Elég ritkán van az ellenkezője. Nem szeretem a pepecselős kajákat. 

*****

Kukoricapelyhes csirkemell

Hozzávalók: 

  • csirkemell csont nélkül, kétujjnyi csíkokra vágva
  • fűszerkeverék (ki milyet szeret, nekem most currys-szegfűszeges-cardamonos volt kedvemre való)
  • méz
  • liszt, tojás és kukoricapehely (a reggelizőpehely, ami kis korongocskákból áll)
  • olaj a sütéshez

A csirkemell csíkokat beszórtam a fűszerkeverékkel, és lecsurgattam egy kanálka mézzel, majd kézzel alaposan összekevertem, hogy mindenhová jusson belőle.

Pácolódott egy fél órát, addig lehet köretet csinálni, vagy teríteni, vagy bármi mást is… És persze elő készítettem a panírozáshoz a cuccokat. Összemorzsoltam a tenyeremben a kukoricapelyhet, így voltak benne apróbb és nagyobb darabok is.

A panírozás a szokásos: liszt, tojás és a kukoricapehely, majd forró olajban kisütöttem. 

Isteni finom lett, legközelebb valami chilis fűszerrel fogom kipróbálni. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!