roomlybox

Az Első millió és a padlizsános-sajtos fácánmell

Ma csepergős idő volt. És szombat. Délutánra planetárium-látogatást terveztem, de sajnos a hajdúszoboszlói Hungarospa területén időszakosan kitelepült planetáriumi vetítés élvezetéhez meg kell venni a fürdőbelépőt is, ami kicsit abszurd egy 30 perces előadásra vetítve. 

Így aztán lefújtam a programot. Amúgy sem akartam strandolni, de az idő miatt esélyünk sem volt rá. Így aztán itthon maradtunk.

Ebéd után társasozni kezdtünk a “felnőttes társassal”. Az Első millió társast 3 évesen játszottuk először, már akkor is imádta, de azóta sokat fejlődött befektetésekben. Természetesen a csokirészvény a kedvence. Viszont mindig a piros házat tűzi ki célul, amit még sosem sikerült elérnünk. Pedig már másfél órát is játszunk egyhuzamban. 

Ilyenkor mindig sütőbe vágom az ebédet, mert így nem kell mellette állnom.

*****

Padlizsános-cukkinis-sajtos fácánmell

Hozzávalók:

  • fácánmell csont nélkül
  • liszt
  • tojás
  • só, bors
  • füstölt sajt és trappista sajt vegyesen, reszelve
  • padlizsán és/vagy cukkini
  • olívaolaj
  • kevés tejföl

 

A fácánmellet csíkokra vágtam, és kicsit kiklopfoltam. Sóztam, borsoztam, majd lisztbe, tojásba, végül a reszelt sajtok keverékébe forgattam. A padlizsánt és a cukkinit karikára vágtam. A jénaiba kevés olívaolajat csurgattam, majd jött a rétegezés: cukkini, sajtos husi, padlizsán, sajtos husi, cukkini. A tetejére a panírozásból megmaradt tojást összekevertem a reszelt sajt maradékával, majd egy kevés tejföllel fellazítottam, és a ráöntöttem a cukkini tetejére. 

Sütőben 160-170 fokon szép lassan aranybarnára sütöttem. Ez kb. két óra, ennyi kell, hogy a fácán – bármilyen öreg is volt szegényke – puhára párolódjon. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!