roomlybox

Első komódprojekt

Így kezdődik ez: egyszercsak beleszeretsz. És onnan nincs megállás. A bútorokat átfesteni egy igazi élmény. Varázslat. Mondhatnád, könnyű annak, akinek van érzéke hozzá. De ez nem igaz. Mindenkinek van érzéke hozzá, csak nem mindenki meri elengedni a korlátokat, amikbe mindig kapaszkodik, hogy egy újat hozzon létre. Pedig az új dolgokhoz néha elrugaszkodás kell. Ez most olyan pszicho-szövegként hatott, de komolyan: nem nagy dolog, hidd el.

Nézd, megmutatom.

Ez sem tökéletes még, és fejlődnöm is van mit, de láthatod majd az utat, amin haladok, és te is bármikor bekapcsolódhatsz.  

Innen indulunk

Az első áldozatom nagymamám lakkozott furnéros bárszekrénye. Ami most tévéállványként funkcionál. Már nagyon régi darab. Mosószappanos “csodaszivaccsal” súroltam le róla a kezünk által rajta hagyott zsírt. (A csodaszivacs a dm-ben kapható, és szuper hasznos egy valami.)     Azután egy réteg festék következett. Amikor körbetakarítottam, még megtaláltam a hátulján a címkét. Akik még az ezerkilencszázzal kezdődő hajdanvolt világban születtek, azok még biztosan láttak ilyet: A festéket a Bútor Falóból vettem, Annie Sloan Chalk Paint krém árnyalata. Nekem nagyon sűrű volt, úgyhogy egy pici vízzel hígítottam festés előtt. Mondjuk ezen a képen baromira nem látszik, hogy krém, de amúgy az.  

A festés

A festés a legjobb rész. Ecset jobbra-balra, keresztbe, szálirányban. Bárhogy. Annie Sloan szerint annál jobb, minél inkább keresztezik egymást az ecsetvonások. Mivel a felületem kicsit strukturált volt, szálirányban és keresztben is festettem. Az első réteg után még átlátszott javában a mahagóni felület.  A második réteg már egész jól takart. Talán egy harmadikat is elbírt volna a teljes fedésért, de mivel úgyis visszacsiszolom, nem éreztem szükségét.   Így nézett ki egy réteg festés után. Érdekes, ezen a fotón a vitrin belseje sárgának tűnik, ami persze nem az a valóságban. Az első és a második réteg között itt láthatod a különbséget:   Amíg száradt, gyorsan összedobtam egy kis kókuszos-zabpelyhes kekszet. A receptet itt találod >>> A folytatásban megmutatom a csiszolás részét és az üveg stencilezését is. Majd egy szép – vagyis kettő – gomb is kerül rá, de azt még nem vettem meg.  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!