roomlybox

Deszkát a falra!

Ha csak egy kis frissítésen gondolkodsz, és nem akarsz se tapétázni, sem pedig festeni, akkor válassz egy kis rusztikus hangulatot, és dobd fel a lakásodat egy deszka fallal. Ezt megteheted úgy is, hogy raklapot használsz, mert az a legolcsóbb, de készítheted lambériából vagy akár sima deszkából is. Ezeken a képeken öntapadós hátoldalú, valódi fa furnérral… Tovább »

A kiságy új élete

Egyszercsak eljön az az idő, amikor már nincs szükségünk a kiságyra. Ilyenkor két dologgal szembesülünk: baromi sok helyet foglal el a gyerekszobában üresen árválkodó, jobb napokat látott ágyacska, és “Úristen, de gyorsan megnőtt ez a gyerek, most mit csináljak!?” Nos, vagy új gazdát keresünk a hencsernek, vagy újrahasznosítjuk, manapság az úgyis olyan nagy divat. Ha… Tovább »

Egy konyha újjászületése

Tudom, mostanában elég sok konyha-felújítás volt porondon, de mivel a szüleim épp a saját konyhájuk átalakítását vették a fejükbe, gondoltam kis inspirációval a segítségükre leszek.  A konyhabútor teljes cseréje helyett, olcsóbb és gyorsabb is, ha csak az ajtókat és fiókokat festjük át. Persze ha a vasalatok is cserére szorulnak, netán valami mintázatot is szeretnénk bele,… Tovább »

10 ötletes otthoni iroda

Amikor az ember lánya otthon dolgozik, szüksége van egy kis zugra, ahol elfér a laptop és néhány nélkülözhetetlen cucc. Vagy legalább egy olyan kis szekrénykére, ami kinyitva átvedlik irodává. Esetleg egy kis falfülke, ami egy függönnyel elválasztva romantikus hatást kölcsönöz a hálónknak.  Gyűjtöttem néhány ötletes megoldást, ami a szimpla íróasztal helyett csajosabb és trendibb is…. Tovább »

Térfelszabadító átalakítás egy 56 m2-es lakásban

Szeretem, amikor egy kicsit elengedjük a meglévő térfunkciókat, és hagyjuk, hogy a különböző helyiségek helyet cseréljenek és új életre keljenek. Mint itt. A konyha átkerült a fal túloldalára. A konyha helyét a fürdőszoba foglalta el, és a wc sem maradt a bejárat mellett, oda egy gardrób fészkelte be magát. Cserébe ezért a kis változtatásért a… Tovább »

Doboz a lakás közepén: 40 m2, ami körbejárható

Nálunk nehéz olyan lakást találni, ahol a mosdóblokk középre kerül. Általában valamelyik határolófalhoz építik hozzá, főképp a szellőzés megoldása végett. Ezért a panelekben nem is lehetne ilyen körbejárható tereket kialakítani. Meg amúgy sem tudnánk kedvünk szerint ide-oda pakolgatni a falakat. De ötletadónak nagyon jó ez a lakás, mert megmutatja, hogy ha jól csoportosítod a funkciókat,… Tovább »

Hogyan varázsold újjá a hálódat lambériával és festékkel?

Volt már olyan érzésed a lakásoddal kapcsolatban, hogy valami nem stimmel? Amikor amúgy minden a helyén van, de egy kis frissítés elkelne. Nem vagy ezzel egyedül, szerintem sokunknál elő szokott jönni ez az érzés. Nálam elég gyakran.  Ilyenkor elkezd az ember lánya inspiráció után kutatni, hogy rájöjjön, mi is lehet a hiba oka, mi az,… Tovább »

DIY: Dizájn lámpa egy óra alatt

Talán neked is volt már dolgod ilyen vagy hasonló mennyezeti spottal. És talán te is érezted már úgy, hogy szívesen lecserélnéd, vagy legalábbis kezdenél vele valamit. Akkor nincs más dolgod, mint beszerezni egy új vagy használt textil lámpaburát. (Pl.  itt találsz sima fehér burát.) Az eredeti lámpa így nézett ki: Így néz ki a régi… Tovább »

Falbavájt ötletek a fürdőszobában

Ha egyszer fürdőszobát újítasz fel, pláne, ha panelben, a legnagyobb problémád azzal lesz, hogy nem tudod a megfelelő helyre vésni a csöveket, csaptelepeket, lefolyókat. Egyrészt azért, mert mindennek megvan a rendszerbe foglalt helye, nem pakolhatod ide-oda, másrészt pedig a betonba vésni nem egy leányálom. Mit tehetsz ebben a helyzetben?  Két lehetőséged van, alapanyagot tekintve. 1…. Tovább »

Művészi loft Manhattanben

A tulajdonosok már 20 éve élnek ebben a házban. Ennyi idő elég ahhoz, hogy megunja az ember lánya a falakat, és úgy döntsön, kiszedeti azokat. Irma így is tett, és egy hatalmas szellős teret hozott létre a régi házban. A lakásba belépve rögtön látszik, hogy a házigazdák hódolnak a művészeteknek. A konyha eredetileg egy zárt… Tovább »

Konyha átalakítás mesterfokon

Egy konyha átalakítása nem kis feladat. Legfőképpen anyagilag nem az. Ha egyszer belevágsz, nincs megállás. Ez nem olyan, amit fél úton abba lehet hagyni, mert a konyhát használni kell. Olyan állapotba kell hoznod, hogy főzni tudj, hogy a családod le tudjon ülni az asztalhoz ebédelni és ne kelljen a kanapén ülve vagy állva megenni a… Tovább »

Hálószoba-tuning egy hétvége alatt

Tervezés Mindig tervezz meg mindent előre. Na jó. Nem muszáj mindent, de azért a végeredményt mindenképpen tervezd meg. Lásd magad előtt a célt, amit szeretnél elérni. Ez lehetne egy tréning bevezetője is, de nem az. Egyszerűen ha tudod, hogy mit szeretnél kihozni a szobádból, akkor sikerül majd elérned. Ha nem, – ha csak úgy alakítgatsz… Tovább »

Válts színt egy kattintással – próbáld ki a falszínező programot!

Az egyik kedves kommentelő adta a tippet a mai bejegyzésemhez. Mondván, hogy az előtte és az utána képeken – a konkrét felújításon kívül – milyen technikai változtatások vannak, amik aztán sokkal szebbé és látványosabbá teszik a fotót. Ez így is van. És nem csak a fotót teszik szebbé, hanem ezek adják a fűszert a leveshez…. Tovább »

Egy leszbikus pár színes otthona

Erica és Donna 4 évvel ezelőtt költöztek ebbe a kétszobás napfényes lakásba. Adott volt a nagy belmagasság, a hatalmas ablakok, és a modern városi környezet. Kezdetben mindketten az ipari és a rusztikus dekorációkat részesítették előnyben, de aztán amikor kissé túlköltekeztek, és még mindig nem olyan volt, amilyennek szerették volna, úgy döntöttek, szükségük van tervezői segítségre…. Tovább »

Villámgyors szekrényfelújítás

Mi kell hozzá? Szatén fényű viasz és selyemfényű fehér festék, kevés csiszolópapír. Én ezt javaslom neked, mert ez gyerek és környezetbarát, nem tartalmaz káros anyagokat: Naturillo festékek És persze egy használt kis asztalka, komód vagy éjjeliszekrény. Bármit át tudsz alakítani, ha van egy kis időd és kedvet érzel magadban némi otthoncsinosításra, szépítgetésre. A feladatod: Vedd… Tovább »

IKEA hackers

Az IKEA bútoraiban az a jó, hogy beindítják az ember fantáziáját. Ha úgy használod, ahogy van, akkor is szuper tereket hozhatsz létre. De ha másra van szükséged, akkor csudajó dolgokat lehet belőle kihozni. Összegyűjtöttem néhány ötletet, hátha kedvet kapsz egy kis átalakításra. A képekre kattintva eljuthatsz az eredeti oldalakra, ahol a lépéseket is megnézheted, hogyan… Tovább »

Polc újrahasznosítva

Számodra mit jelent a takarékosság? Amikor ezt a szót hallod: takarékosság, nem kell feltétlenül sötét, nyirkos szobára gondolnod, ahol mindenféle lim-lom vesz körül. A takarékosság azt jelenti, hogy a lehető legtöbbet hozod ki a pénzedből. Sokszor egy – nálunk nem igazán elterjedt – garázsvásáron vagy a bolhapiacon egészen szép állapotban lévő darabokra akadhatsz, amiket aztán… Tovább »

Felújítás tapétával és színekkel

utána2 Az alábbi képekről mi jut eszedbe? Hogy a felújítás tapétával és pár doboz festékkel nem is lehetetlen. Igaz? És tényleg így van. Figyeld csak meg, hogy ezeken az előtte – utána képeken a színek, a textilek és a tapéta erejével – na meg egy kis ötletes átalakítással – micsoda eredményeket lehet elérni. A gyors felújítás biztosítéka… Tovább »

Egy minikonyha átalakítása

A régi tulajdonos ízlése messze nem volt azonos az újonnan beköltöző bérlő stílusával. A bájos retro hangulatú konyha szűk volt, és a teret az avokádózöld bútor uralta. Nagyon kevés volt a tárolóhely, a padló pedig linóleummal volt burkolva. Az átalakítás után a konyha nagyszerűen tágas hatást kelt, és minden funkciónak megfelelően felszerelt. A fekete-fehér járólapot… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!