roomlybox

Deszkát a falra!

Ha csak egy kis frissítésen gondolkodsz, és nem akarsz se tapétázni, sem pedig festeni, akkor válassz egy kis rusztikus hangulatot, és dobd fel a lakásodat egy deszka fallal. Ezt megteheted úgy is, hogy raklapot használsz, mert az a legolcsóbb, de készítheted lambériából vagy akár sima deszkából is. Ezeken a képeken öntapadós hátoldalú, valódi fa furnérral… Tovább »

Hogyan csinálj rusztikus enteriőrt panelben?

A rusztikus stílushoz sokféle képet társítunk. Mondhatnám azt is, hogy mindenkinek mást jelent. Van aki a paraszti építészetet tekinti annak, van aki a country irányzatot. Ma már, amikor simán betesszük az lcd kijelzős hűtőt a fából ácsolt asztal mellé, nem nagyon van értelme határokat keresni. A rusztikus stílus alapvető eleme azonban, ami nem változik, az… Tovább »

Nappali-felújítás 5.000 Ft-ból

Persze ha hozzájutsz a raklapokhoz ingyen. De azért ha szétnézel, sok helyen kidobálják  a már nem használatos raklapokat. És lehet, hogy nem mind tökéletes, de azért össze tudsz szedni egy falra valót. Ha kevesebbet sikerül, akkor ne a nappalit, hanem a wc-t újítsd fel vele. 🙂 A lényeg, hogy a raklapdeszkákat szabadítsd meg a szögektől,… Tovább »

Kétszobás garzon: faburkolat a mennyezeten

Ez egy olyan otthon, ami kicsi, funkcionális és letisztult dizájnjával, természetes színeivel azonnal meghódít. A kiemelésként használt faburkolat, ami a mennyezeten is továbbfut, szinte önálló életre kelti az étkezőt. Egy kis ékszerdoboz, ahol a gyertyafényes vacsora még meghittebbé válik.  És ellentétben a ma elterjedt egybenyitott nappali-étkező terekkel, ez a konyha-étkező külön helyiségben található, és egy… Tovább »

10+1 ötlet az IKEA-ból: ennyibe kerül egy szép erkély

Az IKEA-ban minden évszakban kitalálnak valamim izgalmas újdonságot, érdemes szétnézni most is, hogy mivel dobhatnánk fel a teraszunkat, erkélyünket a nyári napokra készülvén. Ebben a cikkben összeszedtem Neked 10+1 ötletet, ami kell egy teraszra vagy erkélyre. Hogy mennyibe kerül? Ebben a példában vegyünk kicsike, panellakás erkélyt, ami mondjuk 1.2 m x 3,5 m vagyis 4,2… Tovább »

A szépséges beton – padló, bútor és dekoráció

Nagy divatja van mostanában a trendi lakásokban a csupasz beton dizájn használatának. Legyen szó padlóról, mennyezetről, vagy használati tárgyakról, de akár bútorokról.  Amit eddig igyekeztünk elrejteni, azt most kiemeljük, és máris egy modern enteriőrt kapunk. Így volt ez korábban a téglafallal is. Mindenki eldugni iparkodott, hogy az ő háza téglából épült, vakolták, festették, hogy még… Tovább »

Férfias elegancia

Egy enteriőr férfias jellegét leginkább a letisztult vonalak, a sallangmentes dizájn és a sötét színek alkotják. Mindezt megtalálhatod ebben a lakásban, ahol a fa- és kőburkolatok mellett a bőr is jelentős szerepet kapott. A hatalmas ablakokon a fény csak átszűrődik, köszönhetően a leeresztett rolóknak.  A nappaliban puha bőrkanapé csábít, amit kőfal választ el az étkezőtől…. Tovább »

Apró fürdőszoba zöldben

A fürdőszoba sem tartozik a legnagyobb helyiségek közé a lakásban. Viszont néhány ötlettel dekoratív tereket hozhatunk létre. Persze ez kerülhet annyiba, mintha egy nagy fürdőszobánk lenne, a dizájn anyagok felhasználása ugyanis nem olcsó. De vajon megéri a befektetés ezekért a mesés enteriőrökért? Megéri kényeztetni magunkat a csodás fürdőszobánkban a következő 15 évben? Rászánjuk most ezt… Tovább »

Dekoratív falburkolatok tapéta helyett

A múltkor a konyhai falburkolatokat néztük végig, ahol fontos szempont volt, hogy valamennyire a víznek és a hőnek ellenálljon az anyag. A szobában vagy a bútorokon alkalmazható anyagok esetében azonban nincs ilyen kitétel, ezért ott még szélesebb körből válogathatunk. Mármint az alapanyagokat vagy a technológiát tekintve.  Mert ugye mi a legelterjedtebb faldekoráció? A dekorációs festés,… Tovább »

Mit tehetsz a konyhád falára a csempén kívül?

Régen nem volt kérdés, csempét raktak a falra a tűzhely mögé. Azért mostmár van néhány alternatív lehetőség a fal megóvására, még ha maradunk a csempénél, akkor is. Egy kedves olvasóm kérésére összegyűjtöttem néhány lehetőséget a hagyományos csempe kiváltására. Cementlapok Sokféle mintával és méretben készülnek ezek a cementlapok, amik ellenállnak a tisztítószereknek és a súrolásnak. Az… Tovább »

Határtalan kreativitás egy másfél szobás lakásban

Amikor elkezdesz azon gondolkozni, hogy hogyan alakítsd ki a különböző funkciókat a lakásban, a legritkább esetben jutsz arra a megállapításra, hogy a konyhát a helyiség közepére tedd, ráadásul úgy, hogy a bejárati ajtó egyből oda nyíljon. Nem bizony! És mégis, ha megnézed ezt a lakást, el kell ismerni, hogy fantasztikus a helykihasználása. Azzal, hogy a… Tovább »

5 szuper tipp, amivel kiemelheted a szobád falát

Amikor arra szánod magad, hogy valamihez kezdesz a lakásoddal, először a bútorokat fogod tologatni. Mert sokszor tényleg ez a legfontosabb, és lehet, hogy már ezzel is nagyszerű változásokat fogsz elérni. De a második lépés legtöbbször a színek módosítása. Ezt elérheted néhány kiegészítővel is, mint a párnák, vázák, képek a falon. Ha nagyobb dologba vágod a… Tovább »

Kreatív falborítás 25.000 ping-pong labdával

Ha már végképp semmi ötleted nincs, hogy mit kezdj a falakkal, akkor ideje kreatív vizekre evezni. Ehhez a mindössze 8 m² alapterületű lakrészhez több, mint 25.000 ping-pong labdát használtak fel.  A hatalmas tükör miatt a tér kétszer akkorának látszik. Ezt a trükköt Te is használhatod, ha nagyobbnak akarod érezni a fürdőszobádat vagy a dolgozódat. A… Tovább »

Zuhanyfülkék – wellness és helykihasználás egyszerre

A fürdőszoba kialakításakor az első amit eldöntünk, hogy zuhanyzó vagy fürdőkád, esetleg mindkettő kerüljön bele. A helykihasználás szempontjából általában a zuhany kerül ki győztesen, de ez egyáltalán nem minden esetben van így. Vannak olyan megoldások, amikor egy zuhanyfülke is elfoglalja azt a 2 m² területet, mint a kád.  Bár bevallom, én zuhanypárti vagyok. Egy kád… Tovább »

Lenyűgöző belső tér mindössze 30 m2-en

Amikor minden leleményességünket elő kell szedni ahhoz, hogy a rendelkezésre álló helyet kihasználjuk, akkor az gyakran megy a dizájn rovására. Mivel a helykihasználás során elsősorban a praktikusságot tartjuk szem előtt, a látvány háttérbe szorul Pedig az összkép sokszor a legapróbb részleteken múlik, és ha egy kicsit több lenne, már túl sok lenne. Ebben a francia… Tovább »

DIY: Hogyan csinálj téglafalat tégla nélkül? – 3. rész

Mint ígértem, három nagyon jópofa módszert mutatok Nektek a tégla nélküli téglahatású fal kialakításához. Az elsőt, a térhatású falat itt olvashatod >>> A másodikat, a legegyszerűbbet itt találod>>> És íme a harmadik: 3. A kőhatású Nem mondanám, hogy ez a módszer egyszerű. Sőt. Szerintem ezeket a lapocskákat felrakni, festegetni már épp olyan bonyolult, mintha magát… Tovább »

DIY: Hogyan csinálj téglafalat tégla nélkül? 2. rész

Az előző bejegyzésben ígértem Neked, hogy mutatok három módszert arra, hogyan csinálhatsz tégla hatású falat valódi tégla nélkül. Az első verzióban egy térhatású téglafalat készítettünk gipsz segítségével. Ha nem olvastad, itt megtalálod >>>   2. Az egyszerű A három megoldás közül ez a legegyszerűbb, valamint a leggyorsabban és legtisztábban megvalósítható. Hozzávalók: festhető, texturált tapéta, tapétaragasztó… Tovább »

BurkolóTrend: fehér téglacsempe

Nem most kezdődött… egy ideje tart már, de ha körülnézel, rengeteg enteriőrben láthatod ezt a csempét. Van ahol fehér fugával, van ahol szürkével. Van ahol széles fugával, van ahol fuga nélkül. Megtalálod loft, klasszikus vagy akár bohém stílusú lakásbelsőkben egyaránt. Miért?  Mert letisztult, mert egyszerű és mert semleges. Bármely színnel együtt használhatod. Bármely stílust kiegészíti…. Tovább »

Milyen az egészséges szőnyeg?

Hogy lehet egészséges egy szőnyeg? Már azáltal, hogy ránk, használókra nézve nem káros. Vagyis egészségesek maradunk, ha ilyen szőnyeget használunk. De milyen is ez? Létezik ilyen? Létezik az, – manapság – hogy valami nem tartalmaz rákkeltő vagy toxikus méreganyagokat? De kezdjük az alapoknál. Pontosabban az alapanyagoknál. Miből készül a szőnyeg? Alapvetően kétféle csoport van: műszálas… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!