roomlybox

5 lépés a luxus fürdőszobához

A fürdőszobát akarod felújítani? Akkor mint sokan mások, Te is egyből arra gondolsz: “Milyen burkolót válasszak?” Pedig ha nem akarod leverni a csempét, akkor is van lehetőséged arra, hogy egy kicsit változtass a fürdőszoba hangulatán vagy stílusán. Most megmutatom, mi az az 5 lépés amit ha megcsinálsz, akkor garantáltan egy új fürdőszobád lesz. Bontás nélkül,… Tovább »

Apró fürdőszoba zöldben

A fürdőszoba sem tartozik a legnagyobb helyiségek közé a lakásban. Viszont néhány ötlettel dekoratív tereket hozhatunk létre. Persze ez kerülhet annyiba, mintha egy nagy fürdőszobánk lenne, a dizájn anyagok felhasználása ugyanis nem olcsó. De vajon megéri a befektetés ezekért a mesés enteriőrökért? Megéri kényeztetni magunkat a csodás fürdőszobánkban a következő 15 évben? Rászánjuk most ezt… Tovább »

Tökéletes összhangban: láthatatlan ajtók és gardróbok

Imádom a padlótól a mennyezetig érő szekrényeket. Amikor semmi mást nem látsz, csak az ajtókat. És tudod, hogy mögötte rengeteg tárolóhelyed van. Mégis úgy érzed, hogy nagyobb tőle a lakás. Mert nem látod, hol ér véget valójában a szoba. A nagy bútorokkal az a baj, hogy összenyomják a teret. De a beépített bútorok esetében nem… Tovább »

Zuhanyfülkék – wellness és helykihasználás egyszerre

A fürdőszoba kialakításakor az első amit eldöntünk, hogy zuhanyzó vagy fürdőkád, esetleg mindkettő kerüljön bele. A helykihasználás szempontjából általában a zuhany kerül ki győztesen, de ez egyáltalán nem minden esetben van így. Vannak olyan megoldások, amikor egy zuhanyfülke is elfoglalja azt a 2 m² területet, mint a kád.  Bár bevallom, én zuhanypárti vagyok. Egy kád… Tovább »

Világos és átlátható tér a mindössze 29 m2-es garzonban

Amikor egy üres alaprajz van az ember lánya előtt, akkor igyekszik nekiveselkedni, és a lehető legtöbbet kihozni belőle. Aztán jön a túl sok érzés, mert mindent beletett, amit akart, de így meg olyan zsúfolt lett. És a harmadik lépés amikor egyet hátralépve, kidobáljuk a felesleget. Letisztul a kép és átláthatóbbá válik a tér. Ha ez… Tovább »

Szenvedély 21 négyzetméteren

Egy egyedülálló városi lakás Madridban, ami mindössze 21 m². Érdekessége viszont, ami a projekt nevét is adja: 100 m³. Vagyis a kis alapterülethez egy hatalmas belmagasság tartozik, ami lehetővé tette, hogy a teret függőleges irányban osszák fel. A terek vizuálisan kapcsolódnak egymáshoz, tökéletes összhangot teremtve a funkciók között. Fantasztikus érzés lehet ebben a lakásban közlekedni… Tovább »

Tetőtéri fürdőszoba felújítása – családi program egy hosszú hétvégére

A tetőtér, mint nehezen kezelhető és berendezhető helyiség amúgy is a problémás helyek listájának elején szerepel. Hogy itt egy fürdőszobát kell berendezni, az még hab a tortán. A fürdőszoba kialakítása szerintem a konyha mellett a legnehezebb feladat. Kicsi helyen kell nagy dolgokat véghezvinni. Minden cm számít, hogy tökéletesen ki tudd használni a rendelkezésedre álló teret…. Tovább »

Falbavájt ötletek a fürdőszobában

Ha egyszer fürdőszobát újítasz fel, pláne, ha panelben, a legnagyobb problémád azzal lesz, hogy nem tudod a megfelelő helyre vésni a csöveket, csaptelepeket, lefolyókat. Egyrészt azért, mert mindennek megvan a rendszerbe foglalt helye, nem pakolhatod ide-oda, másrészt pedig a betonba vésni nem egy leányálom. Mit tehetsz ebben a helyzetben?  Két lehetőséged van, alapanyagot tekintve. 1…. Tovább »

WC körkép – rejtett dizájn

A lakberendezés során a legtöbb szó a konyháról és a nappaliról esik. A hálók és a gyerekszobák követik ezeket, majd a fürdőszobák és a dolgozók. Még a gardróbról és a garázsokról is több szó esik, mint a wc-ről, pedig ezt is nagyon gyakran használjuk. Bár igaz ami igaz, az ajtó mindig csukva van, így nem… Tovább »

Csíkok a lakásban – gyors dekoráció a régi falakra

Sokszor nehéz döntés előtt állunk, amikor festésre kerül a sor. Az első kérdés, hogy tapéta vagy festett fal legyen. Mindkettő mellett szólnak érvek. Van amikor a tapéta sokkal kényelmesebb. Ilyen például egyenetlen falak esetében, vagy ha sok a repedés. Persze a tapétának is szépen alá kell dolgozni, mert különben azon is átlátszanak a fal egyenetlenségei,… Tovább »

DIY: Szupergyors polcrendszer fürdőszobába

Ha nincs pénzed trendi polcot venni, akkor csinálj magadnak. A ládák – hasonlóan a raklapokhoz – nagy népszerűségnek örvendenek sokrétű felhasználhatóságuk és olcsó áruk miatt. És persze a kreativitásunkat is kiélhetjük rajtuk, komolyabb bútorasztalosi szaktudás nélkül. Ehhez a polcos megoldáshoz még komolyabb szerszámok sem kellenek. Persze le kell festened – de ez egyben a jó… Tovább »

Fürdőszoba felújítás két részletben

Ebben a fürdőszobában a tulajdonos két dolgot utált: a foltos, piros falakat, és a barna csempét a piszkosbarna fugával. Bár a fürdőszoba nagy volt, és a hatalmas ablak miatt nagyon szép világos. A zuhanyzóban egy szivárgás miatt a falon hatalmas foltok keletkeztek, ezért mindenképpen át kellett festeni a falakat.  Gyorsan egy halvány zöld színre festették,… Tovább »

Fürdőszoba-tuning szürkével

Eljön az a pillanat mindenkinél, amikor úgy dönt, felújítás következik. Aztán amikor ezt már elégszer mantráztuk, jön néhány következő: Hol kezdjem? Mivel kezdjem? Milyen legyen? És akkor elő az újságokkal, magazinokkal. Vad lapozásba, gyűjtésbe, vagdosásba kezdünk, színes post-it csíkokkal tömjük meg az oldalalkat… ez is tetszik, ilyet is el tudnék képzelni! Amikor már egy halommal… Tovább »

Fürdőszoba felújítás pár ezer forintból

Amikor beköltözöl az új lakásodba, sokszor fogad ehhez hasonló fürdőszoba. Konkrétan semmi baj nincs vele, és nem is akarsz nagy felújítást, de azért mégiscsak ráférne egy kis frissítés. Így nézett ki eredetileg: Ebben a fürdőszobában nagyon sok eredeti dolog található. Nézd csak meg a padlón lévő csempét, ami nagyon jó állapotban van a korához képest…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!