roomlybox

Egy bájos otthon San Francisco-ban

Meg Shackleton kellemes kis otthonába látogatunk ma el, aki a napfényes Kaliforniában béreli ezt a klasszikus, nagypolgári házban lévő 110 m²-es lakást, immáron 3 éve.  Szerintem a legszebb ebben a lakásban a finom, nőies színhasználat, és a régi tárgyak kombinálása az új, modern bútorokkal. Sok kis apróság teszi bájossá, és annak ellenére, hogy sok helyen… Tovább »

Egy bájos skandináv otthon készül…

A fehér… tisztaság, letisztultság, elegancia. Visszafogott, nyugodt életérzés. Semmi rohanás, semmi stressz. Ez jut eszembe mindig, ha skandináv enteriőrt látok. Ez a lakás lépésről lépésre, szobáról szobára készül. Tulajdonosa nem sajnálja az időt arra, hogy inspirációt szerezzen,  majd megvalósítsa elképzeléseit. Nem egyszerre, hanem szobánként haladva. Néha csupán egy-egy tárgyat, bútordarabot cserélve ki a lakásban, de… Tovább »

Hogyan készíthetsz menő fejtámlát fillérekből

Jellemzően minden ágynak van valamilyen – kisebb vagy nagyobb – fejtámlája. Sőt abban is különböznek ezek a részek, hogy kárpitozottak avagy anélküliek. Mindenki másra esküszik, de az biztos, hogy nagyon elegánssá lehet vele tenni az ágyat, mi több az egész hálót. Szóval én szeretem a nagy és látványos fejvégeket, mindegy is tulajdonképpen, hogy kárpitozva van-e… Tovább »

Jessica Alba hálószobája: előtte és utána

Néha a sztárokra is ráfér egy kis lakásfelújítás. Jessica Alba  is ráunt a hálószobájára, és úgy döntött, hogy felkérik a Mat Sanders kreatív igazgatót és csapatát, hogy gondolják újra az életterüket. A színésznő los angeles-i otthonába neves dizájnerek termékeit válogatták össze, de ha jól megnézed, igazából magad is létrehozhatsz hasonló otthont, ha szétnézel a hazai… Tovább »

5 szuper tipp, amivel kiemelheted a szobád falát

Amikor arra szánod magad, hogy valamihez kezdesz a lakásoddal, először a bútorokat fogod tologatni. Mert sokszor tényleg ez a legfontosabb, és lehet, hogy már ezzel is nagyszerű változásokat fogsz elérni. De a második lépés legtöbbször a színek módosítása. Ezt elérheted néhány kiegészítővel is, mint a párnák, vázák, képek a falon. Ha nagyobb dologba vágod a… Tovább »

Kreatív falborítás 25.000 ping-pong labdával

Ha már végképp semmi ötleted nincs, hogy mit kezdj a falakkal, akkor ideje kreatív vizekre evezni. Ehhez a mindössze 8 m² alapterületű lakrészhez több, mint 25.000 ping-pong labdát használtak fel.  A hatalmas tükör miatt a tér kétszer akkorának látszik. Ezt a trükköt Te is használhatod, ha nagyobbnak akarod érezni a fürdőszobádat vagy a dolgozódat. A… Tovább »

Térelválasztás rácsokkal, ipari stílusban

Ha nincs családod, de van egy két és fél szobás lakásod, akkor sem kell feltétlenül a hagyományos nappali-háló-dolgozó kialakításnál maradnod. Bontsd ki a falat, hogy nagyobb legyen a tér, és használj elhúzható térelválasztást. Így akár nyitott, akár elszeparált tereket létre tudsz hozni. Az ipari vagy indusztriális stílus fő jellemzője a fekete fém, a beton, a… Tovább »

A legtutibb legénylakás egy tetőtérben

A pasik nem szeretnek a lakberendezéssel foglalkozni, mert úgy érzik, a bútorok ide-oda rendezgetése és a színek összeválogatása olyan csajos dolog. Viszont szeretik az olyan lakásokat, amire büszkék lehetnek, elismerést válthatnak ki vele a barátaik és a barátnőik előtt. Ez a lakás is ilyen. Nem praktikus, nem a tér maximális kihasználásáról szól. Nem is igazi,… Tovább »

Egyszobás garzon: ágy a konyha fölött

Ha a lakásod egyetlen szobából áll csupán, akkor kell igazán kreatívnak lenned. Nincs semmi fölösleges sallang, nem hagyhatsz parlagon egyetlen centit sem. Mégis érdemes – sőt kötelező – megtervezned előre a lakás elrendezését. Egyrészt azért, mert nincs sokféle elrendezési mód, vagyis a variációk száma elég korlátozott. Másrészt azért, mert sokkal gyorsabb, könnyebb és nem utolsó… Tovább »

Férfias elegancia 32 m2-be sűrítve

Amikor egy férfinek kell otthont tervezni, a tervező sosincs könnyű helyzetben. Elsősorban a szín és anyaghasználat az, amivel férfiassá tehető egy enteriőr, viszont figyelni kell arra, hogy a fényekkel egyensúlyban tartsuk a sötét a színeket. A fa és a fém jelenléte egy ilyen lakásban elengedhetetlen.  A nagy belmagasság segít egy kicsit, hogy tágasabbnak hasson a… Tovább »

Trükkös tükrök egy nőies garzonban

Ez a kislakás nőies, huncut részletekkel és tértágító tükrökkel. Imádom! Annyira kidolgozottak és átgondoltak a részletek, az elhúzható falak, a rengeteg tárolóhely, a hatalmas tükrök. És a beépített loggia a kedvencem, ahogy a dolgozósarkot kialakították egy kis burkolatváltással, megtartva a loggia eredeti jellegét. De az elrejthető ágy sem rossz, amit felhajtva eltüntetjük a szem elől… Tovább »

Férfias minimál 32 m2-en

Ennek a lakásnak a báját a letisztult anyaghasználat adja. A világos fa eleganciája éles ellentétben áll a szürke betonfallal és a térelválasztást szolgáló polcrendszer csöveivel. A szürkésbarna padló is karakteres ellenpontja a világos, erőteljes faerezetű, könnyed bútoroknak. A térelválasztó polcrendszer szinte lebeg a térben. A konyha  alsó pultrendszere egy egészen sötét tónust kapott, aminek ellenpontja… Tovább »

Luxus garzon – Variációk 32 m2-re

Nehéz elképzelni első hallásra, hogyan lehet egy garzon luxuskivitelű. Az orosz tervező, Konstantin Entalcev azonban két látványterven mutatja be, hogy ugyanaz a lakás milyen eltérően nézhet ki, ha más berendezést és színeket alkalmazunk. Az üvegfal-megoldás beengedi a fényt a hálórészbe. Tehetett volna ide rendes falat is, de az üveg térelválasztás luxus érzést kelt a szemlélőben…. Tovább »

3in1 loft New Yorkban

Mint a legtöbb nagyváros, New York különösen híres arról, hogy nagyon kicsi az egy főre eső lakóterület. Vagyis sokkal kisebb helyen kell megoldani a mindennapi funkciókat, mint egy családi ház esetében.  Nálunk sincs ez másképp az egyszobás garzonok esetében, csak annyi a különbség, hogy még a belmagasságot sem tudjuk kihasználni, lévén nem olyan magas, hogy… Tovább »

Ikea inspiráció 40 m2-en

A 70-es években épült házban lévő 40 m²-es lakás felújítását a belsőépítészek azzal kezdték, hogy kiürítették az egészet. A lecsupaszított lakásban így szabadjára engedhették a fantáziájukat, hogy a megbízók által kért világos és nyitott teret megvalósíthassák. Mivel az egész lakásban egyetlen ablak van, úgy kellett kialakítani a teret, hogy a beszűrődő fény mindenhová eljusson. Ennek… Tovább »

Harmonikus faburkolat egy 1+2 félszobás kis lakásban

Szereted a természetes fa színeit és mintázatát? Ha igen, nem kell feltétlenül a drága igazi fával dolgoznod, hiszen nagyon szép fotorealisztikus és anyagában is strukturált dekorlapok közül válogathatsz.  Ebben a kicsi lakásban viszont igazi fával dolgoztak. Nézd meg, mennyire szép és egységes látványt nyújt, hogy még a mennyezet is fa burkolatot kapott. Tudom, hogy van… Tovább »

Te tudnál élni 8 m2-en?

Az eredetileg mosókonyhaként funkcionáló épületrészt furfangos módon alakították át egy minigarzonná, kihasználva, hogy a belmagasságot meg tudták növelni. Így még egy kis plusz területet tudtak kihasználni a mindössze 8,6 m² földszinti területen kívül. A földszinten egy takaros kis konyhát alakítottak ki, ahol egy személy kényelmesen el tud helyezni mindent. Bár a főzéshez a sarokba eldugott… Tovább »

A szürke elegáns árnyalata

Amikor hálót tervezünk, ritkán jut eszünkbe a szürke szín. Mégis, ezeket a képeket megnézve a szürke nemcsak elegáns, hanem meleg tónusát használva kellemes és nyugalmat árasztó is. A nagyvonalú háló-nappali-dolgozó együttes kialakításakor a fő szempont az volt, hogy teljes mértékben ki tudják használni a kandallót. Mivel a tér egybenyitható, a meleg ellenállás nélkül áramlik a… Tovább »

Kis hely – nagy ötlet

Ha azt mondom, told el a falat, akkor minden bizonnyal valami hú, de bonyolult dologra fogsz gondolni. Első körben legalábbis… De nézd csak meg ezt a kis lakást, ami valljuk be nem egy szerencsés elrendezés. A vastag falakból és a nagy belmagasságból kiindulva nem mai épület lehet, aminek csak egy darabját adták ehhez  lakáshoz. Úgy… Tovább »

Így lesz egy szobából kettő

Ebben az 55 m²-es lakásban egy hatalmas konyha-étkező és egy kb. ugyanakkora szoba volt eredetileg, amit nappalinak alakítottak ki. Egy baj volt csupán, hogy a háziak hálószobát is szerettek volna. Mi ilyenkor a teendő? Valahol el kell csalni egy kicsit a nappaliból.  Merthogy az a praktikusabb. A konyha-étkező így megmaradt egy nagy közösségi térnek, amihez… Tovább »

Stockholmban az élet…

Egy kis lakás mindenhol kis lakás. A különbség az, hogy milyen ötletekkel inspiráljuk magunkat, milyen színeket használunk és milyen stílusban rendezzük be a rendelkezésünkre álló teret.  Ebben a stockholmi lakásban lehántották a tapétarétegeket, és meghagyták ebben az állapotában. Nem mondom, hogy szép. Lehet itt felhozni a dizájn és a történelem keveredését, de nekem személy szerint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!