roomlybox

Egy bájos skandináv otthon készül…

A fehér… tisztaság, letisztultság, elegancia. Visszafogott, nyugodt életérzés. Semmi rohanás, semmi stressz. Ez jut eszembe mindig, ha skandináv enteriőrt látok. Ez a lakás lépésről lépésre, szobáról szobára készül. Tulajdonosa nem sajnálja az időt arra, hogy inspirációt szerezzen,  majd megvalósítsa elképzeléseit. Nem egyszerre, hanem szobánként haladva. Néha csupán egy-egy tárgyat, bútordarabot cserélve ki a lakásban, de… Tovább »

10+1 ötlet az IKEA-ból: ennyibe kerül egy szép erkély

Az IKEA-ban minden évszakban kitalálnak valamim izgalmas újdonságot, érdemes szétnézni most is, hogy mivel dobhatnánk fel a teraszunkat, erkélyünket a nyári napokra készülvén. Ebben a cikkben összeszedtem Neked 10+1 ötletet, ami kell egy teraszra vagy erkélyre. Hogy mennyibe kerül? Ebben a példában vegyünk kicsike, panellakás erkélyt, ami mondjuk 1.2 m x 3,5 m vagyis 4,2… Tovább »

Bombabiztos lebegő polcok titka

Ha te is szereted a lebegő polcokat, de mindig attól féltél, hogy azzal a picike felfogatással még egy csomag szalvétát sem bírna el, akkor ez az ötlet tetszeni fog.  Becky lépésről lépésre megmutatta, hogyan készítették el a leesésbiztos polcokat a konyhájukba. A stabil vasalatnak köszönhetően, amiket még a csempék felrakása előtt véstek a falba, nem… Tovább »

Ikea inspiráció 40 m2-en

A 70-es években épült házban lévő 40 m²-es lakás felújítását a belsőépítészek azzal kezdték, hogy kiürítették az egészet. A lecsupaszított lakásban így szabadjára engedhették a fantáziájukat, hogy a megbízók által kért világos és nyitott teret megvalósíthassák. Mivel az egész lakásban egyetlen ablak van, úgy kellett kialakítani a teret, hogy a beszűrődő fény mindenhová eljusson. Ennek… Tovább »

Vidám lakás színes egyéniségeknek

Végy egy jó adag bátorságot, hozzá néhány színes festéket, adj hozzá IKEA bútorokat, majd az egészet keverd össze alaposan! Így készül egy színes otthon. Ami inkább csajos, mint férfias jelleggel bír, de egyetemista albérletnek kitűnő választás.  Nekem azt hiszem már kicsit sok a színből… lehet öregszem 🙂 Albérletnek jöhet?            … Tovább »

DIY: Tuningolj vázát pufifestékkel

Ez is egy olyan… jajjdeszupercsináljukmeg típusú találmány. Van néhány vázád, amit a nagyitól örököltél? Jó, persze nem a Herendire gondolok. Hanem csak olyan hétköznapi, mint amilyen ez az IKEA-s váza. De használhatsz egyszerű borosüveget, vagy akár befőttes üveget is. A lényeg nem is a váza vagy üveg formáján van, hanem a 3D-s pufifestéken. Tudod, amilyet… Tovább »

Stílusos minigarzon 38 m2-en

Mindössze 38 m² területű ez a chicagoi garzonlakás, ahol Disha alakította ki otthonát. Sokat utazik, és rengeteg tárgyat gyűjt az útjai során, amiket szeret kitenni a lakásban. Ekkora helyen azonban ez igencsak nehezen megoldható, ezért gyakran cserélgeti a dekorációt. Így mindig a friss élmények aurája lengi be az enteriőrt. A tárolást az ágy alatti dobozok… Tovább »

IKEA hackers

Az IKEA bútoraiban az a jó, hogy beindítják az ember fantáziáját. Ha úgy használod, ahogy van, akkor is szuper tereket hozhatsz létre. De ha másra van szükséged, akkor csudajó dolgokat lehet belőle kihozni. Összegyűjtöttem néhány ötletet, hátha kedvet kapsz egy kis átalakításra. A képekre kattintva eljuthatsz az eredeti oldalakra, ahol a lépéseket is megnézheted, hogyan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!