roomlybox

Kedvenc lámpáim 10.000 Ft alatt

Néha olyan jó dolgokat látok a neten, meg újságokban, aztán csak csorgatom a nyálam, mert tudom, hogy baromi drága minden. Pedig olyan jól mutatna egyik másik a szobámban, vagy éppen valaki másnak a lakásában. De kinek van százezer forintja egy-egy dizájn darabra?  Úgyhogy most válogattam pár szép lámpát az alkonylampa.hu oldalról, amit azért meg lehet… Tovább »

Világítás trend: fantasztikus dizájn LED lámpák

A világítás már régen nem – csak – arról szól, hogy legyen fény az asztalnál, és ne a sötétben kelljen a szánkat megtalálni. A fejlődés nemcsak a világítás technikáját érte utol, hanem vele együtt – vagy méginkább őt megelőzve a végtelenül leegyszerűsített formatervezést is. A LED megjelenésével lehetőség nyílt olyan anyagok és formák használatára, amit… Tovább »

DIY: Dizájn lámpa egy óra alatt

Talán neked is volt már dolgod ilyen vagy hasonló mennyezeti spottal. És talán te is érezted már úgy, hogy szívesen lecserélnéd, vagy legalábbis kezdenél vele valamit. Akkor nincs más dolgod, mint beszerezni egy új vagy használt textil lámpaburát. (Pl.  itt találsz sima fehér burát.) Az eredeti lámpa így nézett ki: Így néz ki a régi… Tovább »

Hogyan varázsolj magadnak új étkezőt?

Amikor rájössz, hogy nem tetszik már az a hely, ahol élsz, mit teszel? Erősen gondolkodóra fogod a dolgot. Magazinokat lapozol és ötleteket gyűjtesz. Várod az ihletet. Próbálkozol. Színeket keresel, mintákat és anyagokat rakosgatsz egymáshoz. És amikor elkezded látni azt, ami még nincs is ott, na akkor kezd majd valósággá válni, amit elképzeltél. Mostmár nekifoghatsz a… Tovább »

DIY: Befőttesüvegből lámpa lépésről lépésre

Ez a befőttesüveg lámpa már többször megihletett. Olyan ez, mint a raklap-projektek. Egyszer rálelsz, tetszik, utána folyton abba botlasz, amíg rá nem unsz. Az egyszerű világítási megoldások is a szívem csücske, így hát megosztom veletek ezt az egyszerű lámpakészítést. Végülis bármit tehettek a befőttes üvegbe, ha a dunsztolást elbírja, az izzó hője sem fog neki… Tovább »

Kerti fények boldog nyárestékre

Ha már kerti parti szezonnál tartunk, akkor a világítás sem maradhat el a romantika-varázsolós, csillagfényes nyárestékről. Sokféle sajátkészítésű fényforrás mellett néha érdemes beruháznunk egy ilyen fényfüzérre, amivel fokozhatjuk a borozgatás ihlette hangulatot. Válogattam nektek az etsy.com-ról néhány szépséget:... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!