roomlybox

Funkcióelkülönítés kis lakásban

Egy kis lakás, amiben minden van, aminek lennie kell: konyha, nappali és hálófülke.  Parányi, mindössze 40 m², mégis kihasználták a rendelkezésre álló teret úgy, hogy tágas érzést kelt. Ötletes, bár csupán két személy részére lakható. Na de hogyan is férnének el többen ekkora helyen?   Ennek ellenére ez is inkább egy jó látványterv, mint használható lakás. … Tovább »

Trend-kedvencek: dekorációk nappaliba

Nézelődtem az etsy.com oldalon. Ismered? Ez egy kézműves oldal, ahová a világ minden tájáról töltenek fel termékeket a készítők. Magyarok is. Sokszor nézegetem itt a szebbnél szebb dekorációkat, bútorokat, ékszereket. Nagyon sok ötletet látni nem csak a készítési módokról és technikákról, hanem a stílusról, vonalvezetésről, színekről is. Ez a piactér aszerint változik, hogy mire van… Tovább »

Deszkát a falra!

Ha csak egy kis frissítésen gondolkodsz, és nem akarsz se tapétázni, sem pedig festeni, akkor válassz egy kis rusztikus hangulatot, és dobd fel a lakásodat egy deszka fallal. Ezt megteheted úgy is, hogy raklapot használsz, mert az a legolcsóbb, de készítheted lambériából vagy akár sima deszkából is. Ezeken a képeken öntapadós hátoldalú, valódi fa furnérral… Tovább »

Így is lehet élni: 21 nm-en

Mindössze 21 m². El tudod képzelni az életedet ekkora helyen, Ez a lakás akkora, hogy egyetlen ablak van rajta, mégis van benne konyha, nappali és külön hálószoba is.  Hogyan lehetséges? Nézd meg! A titkok, hogy a hosszú szobát, amely tulajdonképpen az egész lakás, keresztben leválasztották egy francia ajtóval. Így olyan, mintha a nappali az erkélyre… Tovább »

Egy bájos skandináv otthon készül…

A fehér… tisztaság, letisztultság, elegancia. Visszafogott, nyugodt életérzés. Semmi rohanás, semmi stressz. Ez jut eszembe mindig, ha skandináv enteriőrt látok. Ez a lakás lépésről lépésre, szobáról szobára készül. Tulajdonosa nem sajnálja az időt arra, hogy inspirációt szerezzen,  majd megvalósítsa elképzeléseit. Nem egyszerre, hanem szobánként haladva. Néha csupán egy-egy tárgyat, bútordarabot cserélve ki a lakásban, de… Tovább »

Nappali-étkező: előtte és utána

Amikor elérkezik az ember lánya ahhoz a pillanathoz, hogy újra kell gondolni a lakás kinézetét, akkor előkapja a pinterestet, meg a magazinokat, és elkezd inspirálódni. Elmenti, kivágja, félrerakja azokat a képeket, amik tetszenek, és a végén azt hiszi, hogy most aztán tiszta a kép. Ám sokunkkal megesett már az, hogy ilyenkor döbbentünk rá, hogy nagyobb… Tovább »

10 trendi könyvespolc ötlet

Könyvei mindenkinek vannak. Legtöbbször hagyományos polcokra vagy szekrényre tesszük őket. De mi van, ha egy kis kreativitással olvasókuckót is kialakítunk belőle? Az ablak körüli részeket sokszor hagyjuk üresen. Ezek a helyek nagyon jól kihasználhatók könyves – vagy bármilyen más – polcok számára. Vagy ha a szoba díszeként is szolgál a polc, akkor már nincs is… Tovább »

Kétszobás garzon: faburkolat a mennyezeten

Ez egy olyan otthon, ami kicsi, funkcionális és letisztult dizájnjával, természetes színeivel azonnal meghódít. A kiemelésként használt faburkolat, ami a mennyezeten is továbbfut, szinte önálló életre kelti az étkezőt. Egy kis ékszerdoboz, ahol a gyertyafényes vacsora még meghittebbé válik.  És ellentétben a ma elterjedt egybenyitott nappali-étkező terekkel, ez a konyha-étkező külön helyiségben található, és egy… Tovább »

Garzon kandallóval, provance-i hangulatban

Meg kell mondjam, ebbe a lakásba beköltöznék. Szeretem a nagy és világos  tereket, és annak ellenére, hogy ez a lakás egy kicsi garzon, mégis olyan szeretni való. Ez köszönhető egyrészt a színeknek, mert a világos lilás tónusok lággyá és nőiessé teszik az enteriőrt, de méginkább az elrendezés ötletességének.  Kandallót szeretnél? Csinálj kandallót. Egy panelben is… Tovább »

Tökéletes összhangban: láthatatlan ajtók és gardróbok

Imádom a padlótól a mennyezetig érő szekrényeket. Amikor semmi mást nem látsz, csak az ajtókat. És tudod, hogy mögötte rengeteg tárolóhelyed van. Mégis úgy érzed, hogy nagyobb tőle a lakás. Mert nem látod, hol ér véget valójában a szoba. A nagy bútorokkal az a baj, hogy összenyomják a teret. De a beépített bútorok esetében nem… Tovább »

Álmodj teret egyetlen helyiségben

Ha minigarzonban élsz, ami 30 m² alatti alapterületet jelent, és mindössze egyetlen helyiség áll rendelkezésedre, akkor nagyon meg kell gondolnod minden négyzetcenti helykihasználást.  Ebben a lakásban, ahogy az alaprajzon láthatod, szépen jutott hely mindennek, amit szükséges betenni egy lakásba. Persze nekem azért egy kicsit más elképzelésem van a teljes komfortról, de ekkora helyen azért kénytelen… Tovább »

Térelválasztás rácsokkal, ipari stílusban

Ha nincs családod, de van egy két és fél szobás lakásod, akkor sem kell feltétlenül a hagyományos nappali-háló-dolgozó kialakításnál maradnod. Bontsd ki a falat, hogy nagyobb legyen a tér, és használj elhúzható térelválasztást. Így akár nyitott, akár elszeparált tereket létre tudsz hozni. Az ipari vagy indusztriális stílus fő jellemzője a fekete fém, a beton, a… Tovább »

Urbanista hangulat 41 m2-en

Alexander Svirkin tervei alapján készült ez a moszkvai lakás, ami mindössze 41 m², és az alaprajzát tekintve sem hétköznapi. Szóval ha szerinted borzasztó a lakásod elrendezése, és nem tudsz vele mit kezdeni, akkor se keseredj el, mindig van jó megoldás.  Nekem ebben a lakásban a téglafalon kívül az tetszik, ahogy megoldották a tér szeparációját a… Tovább »

Téglafal és légcsavar a 36 m2-es loftban

Ebben a 4 méteres belmagasságú lakásban több feladatot is meg kellett oldani, ami elég nagy kihívás, ha azt nézzük, hogy az alapterület mindössze 36 m². A tulajdonosok kérése az volt, hogy tágas közösségi teret alakítsanak ki, mert itt szokták fogadni a barátaikat. Konkrét igények voltak: 8-10 fő tudjon leülni az asztalhoz, ha házibulit tartanak, akkor… Tovább »

A szürke 3 árnyalata – garzonban tágasan.

Egy kis lakás berendezése mindig sokkal nagyobb kihívás egy tervező számára, mint egy nagy tér berendezése. Sokkal több mindenre kell figyelni, kihasználni a terek minden rejtett lehetőségét, felismerni a tárolásra alkalmas zugokat és beugrókat. Elhelyezni mindent, ami a hétköznapi élethez nélkülözhetetlen, és még annál egy kicsit többet is. Belecsempészni egy kis luxust, megnyitni a teret,… Tovább »

Kedvenc lámpáim 10.000 Ft alatt

Néha olyan jó dolgokat látok a neten, meg újságokban, aztán csak csorgatom a nyálam, mert tudom, hogy baromi drága minden. Pedig olyan jól mutatna egyik másik a szobámban, vagy éppen valaki másnak a lakásában. De kinek van százezer forintja egy-egy dizájn darabra?  Úgyhogy most válogattam pár szép lámpát az alkonylampa.hu oldalról, amit azért meg lehet… Tovább »

Férfias elegancia 32 m2-be sűrítve

Amikor egy férfinek kell otthont tervezni, a tervező sosincs könnyű helyzetben. Elsősorban a szín és anyaghasználat az, amivel férfiassá tehető egy enteriőr, viszont figyelni kell arra, hogy a fényekkel egyensúlyban tartsuk a sötét a színeket. A fa és a fém jelenléte egy ilyen lakásban elengedhetetlen.  A nagy belmagasság segít egy kicsit, hogy tágasabbnak hasson a… Tovább »

Tetőtéri álomkuckó 20 m2-en

Nem mindig van lehetőség arra, hogy az ember egy teljes lakást megvegyen. Van, amikor csak egy kicsi lyuk, egy tetőtéri darabka jut osztályrészül. És ebből kell kihozni a lehető legtöbbet. Ehhez viszont szükségünk van egy jó építészre, mint amilyen az ukrán Denis Svirid, aki nemcsak a szerkezeti problémákra talált megoldást, hanem a belső teret is… Tovább »

Luxus garzon – Variációk 32 m2-re

Nehéz elképzelni első hallásra, hogyan lehet egy garzon luxuskivitelű. Az orosz tervező, Konstantin Entalcev azonban két látványterven mutatja be, hogy ugyanaz a lakás milyen eltérően nézhet ki, ha más berendezést és színeket alkalmazunk. Az üvegfal-megoldás beengedi a fényt a hálórészbe. Tehetett volna ide rendes falat is, de az üveg térelválasztás luxus érzést kelt a szemlélőben…. Tovább »

Ikea inspiráció 40 m2-en

A 70-es években épült házban lévő 40 m²-es lakás felújítását a belsőépítészek azzal kezdték, hogy kiürítették az egészet. A lecsupaszított lakásban így szabadjára engedhették a fantáziájukat, hogy a megbízók által kért világos és nyitott teret megvalósíthassák. Mivel az egész lakásban egyetlen ablak van, úgy kellett kialakítani a teret, hogy a beszűrődő fény mindenhová eljusson. Ennek… Tovább »

Lenyűgöző belső tér mindössze 30 m2-en

Amikor minden leleményességünket elő kell szedni ahhoz, hogy a rendelkezésre álló helyet kihasználjuk, akkor az gyakran megy a dizájn rovására. Mivel a helykihasználás során elsősorban a praktikusságot tartjuk szem előtt, a látvány háttérbe szorul Pedig az összkép sokszor a legapróbb részleteken múlik, és ha egy kicsit több lenne, már túl sok lenne. Ebben a francia… Tovább »

Harmonikus faburkolat egy 1+2 félszobás kis lakásban

Szereted a természetes fa színeit és mintázatát? Ha igen, nem kell feltétlenül a drága igazi fával dolgoznod, hiszen nagyon szép fotorealisztikus és anyagában is strukturált dekorlapok közül válogathatsz.  Ebben a kicsi lakásban viszont igazi fával dolgoztak. Nézd meg, mennyire szép és egységes látványt nyújt, hogy még a mennyezet is fa burkolatot kapott. Tudom, hogy van… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!