roomlybox

Konyhák a teraszon

Bár ebben a melegben még a kerti grillpartikat is lecserélném egy hideg medencére, azért vannak azok a nyáresték, amikor szívesen eltölteném az időmet ezekben a kerti konyhákban. Amik nem is annyira a kertben, mint inkább a teraszon, verandán, gangon… kinek hogy tetszik – épültek. Csak egy kis inspiráció, hogy a hűvösebb napokon, amikor a diófa… Tovább »

Ursula Mascaro menorcai otthona

Ez nem olyan “Úristen! Hozzá ne nyúlj!” villa, amilyet általában a hírességektől megszokhattunk.  Ez az otthon a spanyol kézműves építkezés szépséges példája, berendezése pedig inkább hippis nyugalmat áraszt, mintsem hivalkodást. Pedig Ursula Mascaro, a híres cipőtervező akár ezt is megtehetné. De elvonulni a világ zajától egy kicsi spanyol szigeten, közel a tengerhez… nos azt hiszem,… Tovább »

Ajándékok a tengerpartról – 15 eredeti ötlet, ha nem a szokásos kacatot szeretnéd adni

Nem tudom, Te hogy vagy ezzel, de nekem szokásom volt gyerekkoromban, hogy még az osztálykirándulásokról is kis ajándékokkal tértem haza. Ilyenkor mindenki kapott valami felettébb haszontalan dolgot. Persze a lényeg az volt, hogy adhattam, de azért ma már tudom, ezek az ajándék-árudák legfőképpen az eladónak adnak emléket: melyik nap mennyit hozott a konyhára. Azóta sokkal… Tovább »

Rhode Island-i álomlakás képekben

A tengerpart látványa önmagában is fantasztikus. Ha az ember lányának megadatik, hogy egy ilyen csodás helyen építsen – vagy béreljen – házat, akkor kutya kötelessége hatalmas ablakokat tervezni a kéglire. Ezen kívül a színek… nos igen, a színek borzasztó nagy hatással vannak ránk, ez nem is kérdéses. De ha a tenger és a homok színeit… Tovább »

Hencseregjünk a kertben! – 15 pihenőhely felfüggesztve

Nagy kedvencem a függőágy. Amiben kényelmesen el lehet nyúlni, ha akarom betakar, ha akarom napozhatok benne. Ha akarom egyedül, ha akarom kettesben. Párnával vagy anélkül, hosszában vagy keresztben. (Állítólag keresztben fekve kell használni.) De van itt a függőágyon kívül is sok érdekes hencsergő. Te melyikben töltenél el egy délutánt?            … Tovább »

A lenyűgöző terasz 5+1 titka

Ugye Te is szeretnél kényelmesen kiülni a csodaszép, virágokkal borított teraszodra. Vagy balkonodra, vagy erkélyedre vagy amid van. Olyan szépeket látni a magazinokban, a tiéd miért nem olyan? Elárulom a titkot, figyelj!   1# Színek Amikor nincsenek összhangban a terasz színei a lakás többi részével, akkor az lesz az érzésed, hogy nem is oda tartozik…. Tovább »

10 szünidei játék nem csak gyerekeknek

Tudom, nem éppen lakberendezési téma, de ha már itt a nyár, akkor valamivel le kell foglalni az éppen nem táborozó gyerekeket. Még akkor is, ha otthon vagyunk, vagy a nagyszülőkre bízzuk őket. Mégsem csaphatjuk ki őket az utcára, így jobbnak láttam, ha összeszedek néhány játékötletet. Először csak magamnak keresgéltem, de aztán úgy döntöttem, Veletek is… Tovább »

Gyorssegély kerti partira – avagy bárpultok házilag

Nyár, bulik és koktélok… Mi kell még egy jó baráti összejövetelhez? Mi más, mint egy szuper koktélbár. Na nézzük, akkor hogy is dobhatunk össze egy vagány koktélbárt a hétvégére! Nem mondom, hogy a legkönnyebben elkészíthető bárpult, de nem is kivitelezhetetlen. Egy kicsit több kézügyesség kell hozzá, de nézd meg itt a terveket, és meglátod, meg… Tovább »

Kerti fények boldog nyárestékre

Ha már kerti parti szezonnál tartunk, akkor a világítás sem maradhat el a romantika-varázsolós, csillagfényes nyárestékről. Sokféle sajátkészítésű fényforrás mellett néha érdemes beruháznunk egy ilyen fényfüzérre, amivel fokozhatjuk a borozgatás ihlette hangulatot. Válogattam nektek az etsy.com-ról néhány szépséget:... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!