roomlybox

Így is lehet élni: 21 nm-en

Mindössze 21 m². El tudod képzelni az életedet ekkora helyen, Ez a lakás akkora, hogy egyetlen ablak van rajta, mégis van benne konyha, nappali és külön hálószoba is.  Hogyan lehetséges? Nézd meg! A titkok, hogy a hosszú szobát, amely tulajdonképpen az egész lakás, keresztben leválasztották egy francia ajtóval. Így olyan, mintha a nappali az erkélyre… Tovább »

Így rendezd be a lakásodat a bolhapiacról

A lényeg ennek a lakásnak a tervezése során az volt, hogy a 40 m²-t kihasználva egy szellős és fiatalos teret hozzanak létre a lehető legkisebb költségvetésből, de dizájnosan. A tárgyak nagy része a bolhapiacról, online aukciókról és garázsvásárokból való. A festett téglafal, a natúr padló és a fehér csempe a fürdőszobában mind-mind a költségek minimalizálására… Tovább »

Tökéletes összhangban: láthatatlan ajtók és gardróbok

Imádom a padlótól a mennyezetig érő szekrényeket. Amikor semmi mást nem látsz, csak az ajtókat. És tudod, hogy mögötte rengeteg tárolóhelyed van. Mégis úgy érzed, hogy nagyobb tőle a lakás. Mert nem látod, hol ér véget valójában a szoba. A nagy bútorokkal az a baj, hogy összenyomják a teret. De a beépített bútorok esetében nem… Tovább »

Térfelszabadító átalakítás egy 56 m2-es lakásban

Szeretem, amikor egy kicsit elengedjük a meglévő térfunkciókat, és hagyjuk, hogy a különböző helyiségek helyet cseréljenek és új életre keljenek. Mint itt. A konyha átkerült a fal túloldalára. A konyha helyét a fürdőszoba foglalta el, és a wc sem maradt a bejárat mellett, oda egy gardrób fészkelte be magát. Cserébe ezért a kis változtatásért a… Tovább »

35 m2: egy lakás – két stílus

Konstantin remekül kihasználja a kis terek adta lehetőségeket. Zseniálisan alkot ugyanarra a térre többféle stílusú enteriőrt. Hogy mi a titka? Az, hogy beleképzeli magát a térbe, a stílusjegyeket letisztultan és kifinomult részletekkel alkalmazza. Már mutattam tőle korábban is egy 32 m²-es lakás kialakítását, most is egy hasonlóan kicsi, 35 m² alapterületű loft került a górcső… Tovább »

Kifinomult loft, amibe szó nélkül beköltöznél

Mire képes egy építész és egy belsőépítész páros, ha a saját lakásuk felújításáról van szó? Nem kérdés, szuper ötletekkel és nem hétköznapi megoldásokkal töltik meg a rendelkezésre álló teret. Amikor ránézel ezekre a képekre, az jut majd eszedbe, hogy hogyan lehet az anyagokat és a színeket ilyen harmóniában egységként kezelni? Hogyan lehet az, hogy a… Tovább »

Határtalan kreativitás egy másfél szobás lakásban

Amikor elkezdesz azon gondolkozni, hogy hogyan alakítsd ki a különböző funkciókat a lakásban, a legritkább esetben jutsz arra a megállapításra, hogy a konyhát a helyiség közepére tedd, ráadásul úgy, hogy a bejárati ajtó egyből oda nyíljon. Nem bizony! És mégis, ha megnézed ezt a lakást, el kell ismerni, hogy fantasztikus a helykihasználása. Azzal, hogy a… Tovább »

Urbanista hangulat 41 m2-en

Alexander Svirkin tervei alapján készült ez a moszkvai lakás, ami mindössze 41 m², és az alaprajzát tekintve sem hétköznapi. Szóval ha szerinted borzasztó a lakásod elrendezése, és nem tudsz vele mit kezdeni, akkor se keseredj el, mindig van jó megoldás.  Nekem ebben a lakásban a téglafalon kívül az tetszik, ahogy megoldották a tér szeparációját a… Tovább »

Variációk tiniszobára

Amikor be kell rendezni a gyerekszobát, csak kapkodjuk a fejünket, hogy mennyi minden kell: kiságy, pelenkázó, tárolók tömkelege, kényelmes karosszék, stb. Aztán amikor cseperedik a szemünkfénye, akkor rádöbbenünk, hogy át kell alakítani a kiságyat heverővé, a pelenkázót meg íróasztallá. Néhány röpke év és máris újabb átalakulás elé nézhetünk, nem beszélve a gyorsan változó színpreferenciákról, és… Tovább »

Te tudnál élni 8 m2-en?

Az eredetileg mosókonyhaként funkcionáló épületrészt furfangos módon alakították át egy minigarzonná, kihasználva, hogy a belmagasságot meg tudták növelni. Így még egy kis plusz területet tudtak kihasználni a mindössze 8,6 m² földszinti területen kívül. A földszinten egy takaros kis konyhát alakítottak ki, ahol egy személy kényelmesen el tud helyezni mindent. Bár a főzéshez a sarokba eldugott… Tovább »

Egy trendi loft Atlantából

A loftok főleg az Egyesült Államokban elterjedt lakóépületek, hiszen ott nagyon sok elhagyott, felszámolt gyárépület van. Bár nálunk is vannak hasonló épületek, az építésügyi és tulajdonosi viszonyok nem teszik lehetővé, hogy ezeket a házakat felújítsák és dizájn loftokat alakítsanak ki belőlük. Bár kétségtelen, hogy nálunk elég nagy hangsúlyt kellene fektetnünk a hőszigetelés megoldására és a… Tovább »

DIY: Hogyan csinálj téglafalat tégla nélkül? 2. rész

Az előző bejegyzésben ígértem Neked, hogy mutatok három módszert arra, hogyan csinálhatsz tégla hatású falat valódi tégla nélkül. Az első verzióban egy térhatású téglafalat készítettünk gipsz segítségével. Ha nem olvastad, itt megtalálod >>>   2. Az egyszerű A három megoldás közül ez a legegyszerűbb, valamint a leggyorsabban és legtisztábban megvalósítható. Hozzávalók: festhető, texturált tapéta, tapétaragasztó… Tovább »

DIY: Hogyan csinálj téglafalat tégla nélkül? 1. rész

Három ötletet szeretnék mutatni neked, amivel tégla nélkül készíthetsz tégla(hatású) falat. Mindhárom nagyon szép végeredményt ad, de teljesen más a hatása. Dönts aszerint, hogy neked melyik a legkényelmesebb, legegyszerűbb vagy legolcsóbb megoldás. 1. Rusztikus hatású   Ennél a falnál a lényeget az adja, hogy egy térhatású, rusztikus falat tudsz előállítani tégla nélkül. Kicsit munkaigényes, és… Tovább »

Inspiráció: 10+1 téglafal ötlet

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem nagy szerelmem a csupasz téglafal. Főleg a régi téglákból rakott falakat szeretem. De persze ez nem mindig áll rendelkezésre. Sokszor olyan lehetőségeket kell keresnünk, ami pótolja az eredeti szépségét, régies hangulatot áraszt, rusztikus felületet imitál. Most néhány inspiráló képet mutatok Nektek, aztán majd jövök pár ötlettel, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!