roomlybox

Kifinomult loft, amibe szó nélkül beköltöznél

Mire képes egy építész és egy belsőépítész páros, ha a saját lakásuk felújításáról van szó? Nem kérdés, szuper ötletekkel és nem hétköznapi megoldásokkal töltik meg a rendelkezésre álló teret. Amikor ránézel ezekre a képekre, az jut majd eszedbe, hogy hogyan lehet az anyagokat és a színeket ilyen harmóniában egységként kezelni? Hogyan lehet az, hogy a… Tovább »

Variációk fodros párnára

Van ez a technika. Nem bonyolult, és nem is drága. Viszont baromi látványos dolgokat lehet vele létrehozni, és nem csak párnán, hanem táskán, hajban, ruhán és függönyön is jól mutat. Ha van kedved, próbáld ki. Még összedobhatsz egy karácsonyi ajándékot ezzel a módszerrel. A technikai része Az alap, hogy van egy anyagod, amire rá akarod… Tovább »

Milyen egy vintage előszoba? És egy shabby chic?

Mivel az előző posztokban (kanapé, dekoráció és konyha területen) már elég jól kiveséztük, hogy mi a különbség a vintage és a shabby chic hangulatú berendezésben, most csak nagyjából, ismétlésként: Minkét esetben a főszerepben a világos színek – főként a fehér – és a régi, kopott bútorok állnak. A bútorok jellemzően a 20-30-as évek stílusában készülnek,… Tovább »

Konyha-tuning vintage módra

A mai soron következő helyiségünk a konyha. Itt aztán rengeteg vintage hangulatú cuccot lehet összeszedni. Sőt, inkább arra kell vigyáznod, hogy a kevesebb néha több. Mint oly sokszor a lakberendezésben, a vintage hangulat esetében is előny az, ha a háttér letisztult, finom színek és vonalak jellemzik, viszont néhány karakteres kiegészítővel felhívod a figyelmet a stílus… Tovább »

Vintage dekorációk fillérekből

Mivel a héten vintage hangulatban vagyok, most néhány olyan filléres dekorációt hoztam Neked, amit tuti meg tudsz valósítani az otthoni dolgokból. Csak szét kell nézni a padláson, vagy nagyszülőknél. Ha mégsem találsz semmit, még a bolhapiacra is kinézhetsz, hiszen ott nagy valószínűséggel botlasz ilyen stílusú tárgyakba. Aztán egy kis átalakítás, esetleg festés, csiszolás, ezazamaz… Előszoba… Tovább »

Kanapék – vintage és shabby chic hangulatban

Az egyik kedves Olvasóm azt írta, hogy vintage – shabby stílusban szeretné átalakítani az otthonát. És mivel nem Ő az egyetlen, aki szereti ezt a ma annyira felkapott romantikus életstílust, ezért a héten ilyen jellegű bejegyzések lesznek porondon. De mi is a különbség? Nemsok, mégis van. A vintage a régi bútorokról, a régies tárgyakról szól…. Tovább »

Vintage konyha volt-nincs*** Micsoda átalakulás!

Amikor kialakítjuk a konyhánkat, – ami a mondás szerint a ház lelke – általában hosszútávra tervezünk. Mostanság elég nagy divat a vintage stílus. Ám ebben a lakásban nem mondanám, hogy hú de szép lett. Meg nem is annyira vintage… csak annak akar látszani, de itt-ott sántít ez a stílusmeghatározás. Szóval vintage. Vagy olyasmi. A lényeg,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!