roomlybox

Éjszakai hiszti és a vadmalac oldalas

Az anyukák többsége azt várja, hogy nem kell majd küzdeni az evéssel, és a gyerkőc csak tát és nyel, amikor a kanállal a kezünkben leülünk az etetőszékkel szemben. Nos nekem ez megadatott. Hurrá! Bármit török, pürésítek, kavarok össze, annak sikere van. A gyerek tát és nyel…
Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy éjszaka is igényli a kosztot. Bár már 9 hónapos elmúlt, az éjszakai evések csak egy időre maradtak el. Amikor a foga megindult áttörni, újult erővel vetettük bele magukat a hajnal 1-2 órai étkezések örömeibe. Aztán szunya tovább!
Ez azt is eredményezi, hogy minden délelőtt 11 óra körül tör rá az alhatnék. Vagyis nálunk az ebéd nem 12-kor kerül az asztalra, hacsak nem valami tésztát főzök. Ma sem lesz ez másként… háromnegyed 12 van, és most tettem be a vadmalacot a sütőbe. Elkészítése mindössze 15 percet vett igénybe – nem számítva a hús kiolvasztását, amit (vessen meg érte, aki akar) én mindig váltott meleg vízben csinálok
Nem tudom, ki hogy van vele, de én imádom az előre bekevert fűszereket. Főleg ezeket a nyári grillszezonra kombinált Kotányi keverékeket. (Nem reklám, de hát ha egyszer ezt szeretem!)
És akkor a mai recept:

Fűszeres vadmalac oldalas tepsis krumplival
A húst megsóztam, megszórtam  Kotányi Grill Barbecue fűszerkeverékkel, bekentem mustárral – mindezt egy nagy tálban, gyorsan, kézzel, maszatosan!
A krumplit meghámoztam, felkarikáztam és beleterítettem egy jénaiba. Megsóztam. Rápakoltam a fűszeres húst, rákarikáztam egy nagy fej vöröshagymát, és rákupacoltam 5 evőkanál vaddisznózsírt. Kap egy korty vizet, és egy alufóliát a tetejére, és mehet a sütőbe. 160-170 fokon szoktam sütni a húsokat, mert így nem szárad ki… bár lassabban készül el, de finomabb lesz.
Nem kell megijedni, akinek nincs ilyen a hűtőben, sima sertészsír is ugyanolyan jó. Csak nekem ez van itthon, úgyhogy ezt használom…. sőt az olaj is jó, aki nem szeret zsírral főzni. Bár én a magam részéről a sültekhez inkább zsírt használok, a párolt, könnyű kajákhoz mindig olíva olajat. A napraforgó olaj nálam csak a sültkrumplinál és a rántott dolgoknál játszik.

A babakoszt ma a tegnapi levesből megmaradt répa, zöldség, zeller egy kis húslevessel hígítva, és a vacsorából maradt grillezett harcsával gazdagítva… persze pépesen.

***


Ha szeretnél segítséget kérni a lakásod berendezéséhez vagy átalakításához, akkor keress bátran a www.paneltunder.hu oldalon.

Kis lakásban élőknek segítek megtalálni a legjobb elrendezést, hogy maximálisan kihasználhassák a lakásukban rejlő lehetőségeket. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!