A mai menü macerásnak tűnik, de pillanatok alatt megvan:
Vajon sült csukafilé zelleres almaszósszal
A csukfilét jó előre besózzuk. Legalább egy órát hagyjuk a sóban állni. Addig bőven van időnk meghámozni két almát és egy darabka zellerrel egy lábosban, kevés vízzel feltenni főni. Sózzuk, egy evőkanál cukorral és egy karika citrommal ízesítjük. Mikor puha, hozzáöntünk egy fél deci tejszínt és összeturmixoljuk.
A serpenyőbe annyi szelet vajat teszünk, ahány darab hal belefér, és minden vajra teszünk egy halat. A felső oldalukra őrölünk borsot, megszórjuk petrezselyemmel és megcsurgatjuk néhány csepp citromlével. Nagy lángon, mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor sült hasábburgonyát halmozunk mellé, minden szelet halra egy karika citromot fektetünk és mellé kínáljuk az almaszószt.
A Kicsi az almaszószhoz kapott egy kis szálkátlanított halat is. Csak úgy gyűrte befelé 🙂
***
Ha szeretnél segítséget kérni a lakásod berendezéséhez vagy átalakításához, akkor keress bátran a www.paneltunder.hu oldalon.
Kis lakásban élőknek segítek megtalálni a legjobb elrendezést, hogy maximálisan kihasználhassák a lakásukban rejlő lehetőségeket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: