roomlybox

Bili és vajon sült csuka zelleres almaszósszal

Felnövekvésünk fontos momentuma a bilire szokás. Minden reggel azzal kezdünk, hogy ráülünk a bilire, és addig játszunk, amíg a csomag illendő helyére kerül. Van amikor ez több időbe kerül, mint amennyit ki tud böjtölni anya, ezért amikor ráküzdi a gyerekre a pelust, az összeráncolt szemöldökkel közli, hogy ka…ka…ka!
Így szépen kicsomagoljuk a popsit, és folytatjuk a trónolást. Persze ha a gyerek azt mondja ka…ka…ka, akkor ott lesz is valami.
Tehát várunk…
…és egy idő után meg is van az eredmény. 
Micsoda öröm ez! Nem hiába mondják, hogy az újdonsült anyukák mindig a végterméken problémáznak: hol jön, hol meg nem… hol kemény, hol híg… hol sok, hol kevés… hol a pelusba megy, hol meg mellé… a lényeg: szarjuk le a témát, olyan amilyen!

A mai menü macerásnak tűnik, de pillanatok alatt megvan:

Vajon sült csukafilé zelleres almaszósszal

A csukfilét jó előre besózzuk. Legalább egy órát hagyjuk a sóban állni. Addig bőven van időnk meghámozni két almát és egy darabka zellerrel egy lábosban, kevés vízzel feltenni főni. Sózzuk, egy evőkanál cukorral és egy karika citrommal ízesítjük. Mikor puha, hozzáöntünk egy fél deci tejszínt és összeturmixoljuk.
A serpenyőbe annyi szelet vajat teszünk, ahány darab hal belefér, és minden vajra teszünk egy halat. A felső oldalukra őrölünk borsot, megszórjuk petrezselyemmel és megcsurgatjuk néhány csepp citromlével. Nagy lángon, mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor sült hasábburgonyát halmozunk mellé, minden szelet halra egy karika citromot fektetünk és mellé kínáljuk az almaszószt.

A Kicsi az almaszószhoz kapott egy kis szálkátlanított halat is. Csak úgy gyűrte befelé 🙂

***


Ha szeretnél segítséget kérni a lakásod berendezéséhez vagy átalakításához, akkor keress bátran a www.paneltunder.hu oldalon.

Kis lakásban élőknek segítek megtalálni a legjobb elrendezést, hogy maximálisan kihasználhassák a lakásukban rejlő lehetőségeket. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!