Hogy az étrendünket is színesítsem, kipróbáltam, milyen lehet a vese, amit még sosem ettem, és nem is követtem el vele semmit a konyhában. Itt volt az ideje, mert nagyon finom:
Gombás vaddisznó vese hagymás sztrapacskával
A vesét alaposan meg kell tisztítani, kivágni az egész vesemedencét, vezetékeket, lehártyázni, hogy csak a szép, csupasz hús maradjon. Ezután felcsíkoztam, mint ahogy a májat szokás. Vöröshagymát apróra vágtam, és vaddisznózsíron üvegesre dinszteltem. Rádobtam a vesecsíkokat, megsóztam, megborsoztam, és lefedve kezdtem párolni. Addig felszeleteltem a gombát – csiperkét és vargányát vegyesen – és egy fél piros pritamin paprikát. Ezeket egy marék zöldborsó kíséretében hozzáöntöttem a veséhez, és kevés vízzel felöntve addig főztem, amíg a vese kész nem lett. Nem lesz puha, hanem roppanósan kellemes, de nem rágós. Tejfölt kikevertem egy kis mustárral, petrezselyemzölddel, és ráöntöttem a vesepörköltre.
Miközben puhul a vese, van idő elkészíteni a sztrapacskát: nyers krumplit lereszelünk, liszttel, tojással vízzel nokedli tésztát kavarunk belőle, és sós vízbe szaggatva kifőzzük. Egy fej vöröshagymát félfőre vágunk, és kevés zsíron világos sárgára sütjük, majd zsírjával együtt a lecsepegtetett sztrapacskához keverjük.
Babóca a szaftos nokedlit nagyon díjazta 🙂
***
Ha szeretnél segítséget kérni a lakásod berendezéséhez vagy átalakításához, akkor keress bátran a www.paneltunder.hu oldalon.