roomlybox

DIY: Tuningolj vázát pufifestékkel

Ez is egy olyan… jajjdeszupercsináljukmeg típusú találmány. Van néhány vázád, amit a nagyitól örököltél? Jó, persze nem a Herendire gondolok. Hanem csak olyan hétköznapi, mint amilyen ez az IKEA-s váza. De használhatsz egyszerű borosüveget, vagy akár befőttes üveget is.

A lényeg nem is a váza vagy üveg formáján van, hanem a 3D-s pufifestéken. Tudod, amilyet a műkörmösök is használnak. Vagy amivel a gyerekek az ablakdíszt csinálják. (A legjobb választás az üvegfestésben használt úgynevezett kontúrfesték, ami rengeteg színben kapható, mint pl. ez itt. Nem folyik el, és domború marad száradás után is.) Szóval mintázd ki az üvegeket tetszésed szerint és mikor megszáradt, fújd le őket fehér festéksprayvel. Ezt több rétegben is meg kell majd ismételned a kívánt hatás eléréséhez. De mindig várd meg, amíg megszárad az előző réteg, hogy ne folyjon meg a festék.

Ha megszáradt, gyönyörködj benne. 🙂

váza1

 

váza2

 

váza3

 

váza4

 

váza11

 

váza5

 

váza7

 

váza8

 

váza9

 

váza10

 

forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves László! Egy linket betettem a szövegbe, ahol elérhető ilyen festék. Köszönöm a kérdésedet!

  2. László Venczel says:

    Tök jól néz ki az eredmény. Azért a műkörmös hasonlathoz képest említhetnétek egy nevet, ami alapján megrendelhető a pufifesték és az üvegre is alkalmas festék…

    Köszönet, Venczel László


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!