roomlybox

DIY: Csomagolj zsákba!

Egy csodaszép textilzsák masnival.

Harmonikusan összeválogatott színekből csodaszép ajándékhalmazt tehetsz a fa alá, ha mindenkinek más-más színbe csomagolod az ajándékait.

Én sokszor bajban vagyok a formátlan ajándékok becsomagolásával, de egy ilyen zsák jótékonyan eltakarja az idétlen alakot, és varázslatosan bájossá teszi az ajándékot.

Készítsd el Te is! Ajándékozz szeretettel!

 

zsák4

 

Ezek a zsákocskák tetszőleges méretben elkészíthetőek, attól függően, hogy neked milyen ajándékot kell belerejteni. A képeken egy 17 cm magas zsák készítését láthatod.

Hozzávalók:

  • külső részhez 2 db 15×18 cm szövet
  • belső részhez 2 db 15×18 cm szövet
  • 2 db 25 cm-es szalag vagy zsinór

 

Elkészítés:

Tedd színével egymásra a két külső anyagot, majd  fél cm-re a szélétől varrd össze U alakban úgy, hogy kihagyod a zsinór helyét mindkét oldalon. A zsinór helye 2 cm-re legyen a felső szélétől, és kb. 1,5 cm széles legyen maga rés. Ugyanígy varrd össze U alakban a bélés anyagait is, de ott nem kell kihagynod a rést a szalagnak.

Ezután fordítsd ki a bélés anyagot a színére. A külsőt hagyd a fonákán.

 

zsák5

 

Most a bélést tedd a külső zsákba úgy, hogy a színükkel találkozzanak. Illeszd össze a szélén a varrásokat és tűzd meg. Hagyd ki a helyet a kifordításnak.

 

 

zsák6

 

Varrd össze a feslő szélét körben úgy, hogy kihagyod a kb. 5 cm-es részt a kifordításnak. Ha kész vagy, fordítsd ki a zsákodat. Igazítsd el a bélést.

 

 

zsák7

 

Most illeszd össze a széleket, és rejtett öltéssel tüntesd el a nyílást. Ha akarod, varrd körbe a szélén, ezzel is eltüntetheted a kifordítás helyét. Keresd meg a széleken a szalag helyét, és jelöld be szabókrétával.

 

 

zsák8

 

 

Varrd körbe az anyagot, hogy megkapd a szalag helyét. Ezután fogd meg az egyik szalagot, és fűzd be a bal oldalon. vezesd körben azsákon, és ugyanott a bal oldalon húzd ki. Aztán a másikat fűzd be a jobb oldalon, vezesd körben, és húzd ki a jobb oldalon. Húzd meg egyszerre a két szalagot, hogy lezárd a zsákodat.

 

zsák9forrás: www.itsorganised.com

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!