Ma csepergős idő volt. És szombat. Délutánra planetárium-látogatást terveztem, de sajnos a hajdúszoboszlói Hungarospa területén időszakosan kitelepült planetáriumi vetítés élvezetéhez meg kell venni a fürdőbelépőt is, ami kicsit abszurd egy 30 perces előadásra vetítve.
Így aztán lefújtam a programot. Amúgy sem akartam strandolni, de az idő miatt esélyünk sem volt rá. Így aztán itthon maradtunk.
Ebéd után társasozni kezdtünk a “felnőttes társassal”. Az Első millió társast 3 évesen játszottuk először, már akkor is imádta, de azóta sokat fejlődött befektetésekben. Természetesen a csokirészvény a kedvence. Viszont mindig a piros házat tűzi ki célul, amit még sosem sikerült elérnünk. Pedig már másfél órát is játszunk egyhuzamban.
Ilyenkor mindig sütőbe vágom az ebédet, mert így nem kell mellette állnom.
*****
Padlizsános-cukkinis-sajtos fácánmell
Hozzávalók:
- fácánmell csont nélkül
- liszt
- tojás
- só, bors
- füstölt sajt és trappista sajt vegyesen, reszelve
- padlizsán és/vagy cukkini
- olívaolaj
- kevés tejföl
A fácánmellet csíkokra vágtam, és kicsit kiklopfoltam. Sóztam, borsoztam, majd lisztbe, tojásba, végül a reszelt sajtok keverékébe forgattam. A padlizsánt és a cukkinit karikára vágtam. A jénaiba kevés olívaolajat csurgattam, majd jött a rétegezés: cukkini, sajtos husi, padlizsán, sajtos husi, cukkini. A tetejére a panírozásból megmaradt tojást összekevertem a reszelt sajt maradékával, majd egy kevés tejföllel fellazítottam, és a ráöntöttem a cukkini tetejére.
Sütőben 160-170 fokon szép lassan aranybarnára sütöttem. Ez kb. két óra, ennyi kell, hogy a fácán – bármilyen öreg is volt szegényke – puhára párolódjon.
***
Ha szeretnél segítséget kérni a lakásod berendezéséhez vagy átalakításához, akkor keress bátran a www.paneltunder.hu oldalon.
Kis lakásban élőknek segítek megtalálni a legjobb elrendezést, hogy maximálisan kihasználhassák a lakásukban rejlő lehetőségeket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: