Egy nagyon gyors keksz, ami sokkal-sokkal finomabb, mint a bolti. Általában ha délután megcsinálom, már másnap reggelre csak néhány darab marad.
Ez egy alap recept kókuszos változata. Már nem emlékszem, hogy az eredeti honnan származik, mert a kis receptes füzetkébe már csak ez került leírásra.
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 4 dkg kókuszzsír
- 12 dkg barna cukor
- csipet só
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 1 dl tej
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 12 dkg liszt
- 1 lime reszelt héja
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, mert csak össze kell keverni a hozzávalókat. 🙂 A puha vajat és a kókuszzsírt a cukorral és a csipet sóval keverd habosra. Add hozzá a zabpelyhet, a tejet és a tojást. Keverd össze, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport és a reszelt lime héjat.
Kiskanállal tegyél halmokat a sütőpapírral bélelt tepsire. Mehet a sütőbe 15 percre. Vedd ki, hagyd a tepsin még két percig, majd tedd rácsra kihűlni.
***
Ha szeretnél segítséget kérni a lakásod berendezéséhez vagy átalakításához, akkor keress bátran a www.paneltunder.hu oldalon.
Kis lakásban élőknek segítek megtalálni a legjobb elrendezést, hogy maximálisan kihasználhassák a lakásukban rejlő lehetőségeket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: